Mededelingen

Vacatures

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

"Huiseigenaren in problemen als klimaatbeleid niet eerlijker wordt"

Mensen met een koophuis en een lager of een middeninkomen zouden zomaar financieel in de problemen kunnen komen als het klimaatbeleid van het kabinet niet eerlijker wordt. Dat blijkt uit nieuw onderzoek dat onderzoeksbureau Ecorys voor Milieudefensie deed. Milieudefensie wil een comfortabel, energiezuinig huis bereikbaar maken voor iedereen.

Extra ondersteuning nodig

Het kost huiseigenaren gemiddeld 18.000 euro om van het gas af te komen. Subsidies dekken maar een kwart van de kosten, de rest moet je zelf betalen. Dat geld hebben de meeste mensen niet. En dan heb je alleen nog maar je cv-ketel vervangen door duurzame warmte en je huis geïsoleerd. Zonnepanelen zitten daar nog niet bij. Zonder extra ondersteuning, komen veel huiseigenaren in de problemen, verwacht Milieudefensie. 

Maak het klimaatbeleid eerlijker

Milieudefensie vraagt het kabinet om het klimaatbeleid eerlijker te maken. Bijvoorbeeld door subsidies eerlijker te verdelen. Die komen nu vooral terecht bij hogere inkomens. Er is ook méér geld nodig om gewone Nederlanders te ondersteunen. Die betalen nu nog nauwelijks mee aan het klimaatbeleid, terwijl ze het meeste broeikasgas uitstoten.

Iedereen een energiezuinig huis

Donald Pols, directeur van Milieudefensie: "De meeste Nederlanders dragen graag bij aan de omschakeling naar een gasvrije toekomst. Maar huiseigenaren kunnen zich lang niet altijd een warmtepomp of een goed geïsoleerd huis veroorloven. Wij vinden het niet eerlijk als mensen met weinig of geen eigen geld in de problemen raken. We moeten het samen doen. Daarom zeggen wij tegen het kabinet: Maak een comfortabel en energiezuinig huis bereikbaar voor iedereen."

Voor meer informatie: www.milieudefensie.nl

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018