Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen VN gekoppeld aan biologische groente en fruit

Een vreedzame en duurzame wereld zonder armoede en met gelijkheid en onderwijs voor iedereen. Als het aan de Verenigde Naties (VN) ligt, hebben we dat in 2030 bereikt door middel van 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's). Eosta omarmt deze ambitie en roept anderen op om dit ook te doen. Op de Fruit Logistica in Berlijn en BIOFACH in Neurenberg presenteert Eosta haar stappenplan, waarin SDG 12 de hoofdrol speelt.Op de vooravond van de Fruit Logistica vakbeurs in Berlijn doet de bio-specialist uit Waddinxveen een oproep aan de gehele groente en fruit sector om aan de slag te gaan met de doelen van de VN. Volgens Eosta moeten producenten, handelaren en retailers zich veel meer  focussen op mens en natuur in plaats van tegen de laagste kosten in te kopen. Dit is de enige manier om onze planeet te beschermen en een duurzame toekomst voor de sector te bewerkstelligen. Michaël Wilde, Duurzaamheid & Communicatie Manager: "Als wij de VN ontwikkelingsdoelen in 2030 willen bereiken dan moet iedereen zijn verantwoordelijkheid nemen, ook binnen de AGF sector.  Het is tijd dat wij daarom op een andere manier kijken naar onze voedselproductie en duurzame landbouwsystemen gaan implementeren, die rekening houden met de bodem, biodiversiteit, klimaat, water en onze medemens. Niets doen is geen optie meer."

Positieve impact

In september 2015 hebben de regeringsleiders van meer dan 190 lidstaten van de VN 17  SDG's vastgelegd. Deze ontwikkelingsdoelen hebben betrekking op de meest urgente problemen in de wereld, zoals armoede, gelijkheid voor mannen en vrouwen, herstel van ecosystemen en behoud van biodiversiteit en duurzame en betaalbare energie. Ondanks dat de doelen op nationaal niveau zijn afgesproken doet de VN ook nadrukkelijk een beroep op de private sector om hun negatieve impact te verminderen en bij te dragen aan de duurzame agenda.


Nature & More-teler Rob van Paassen met om hem heen de ontwikkelingsdoelstellingen.

SDG Nr. 12: Duurzame consumptie en productie

Voor de leverancier van biologische groenten en fruit staat SDG 12, duurzame consumptie- en productie, centraal maar volgens Wilde draagt duurzame landbouw ook op een positieve manier bij aan velen andere doelen. Zo leidt de biologische teelt tevens tot schoner drinkwater (SDG 6), het tegengaan van klimaatverandering (SDG 13), het herstel van ecosystemen (SDG 15) en het beschermen van oceanen (SDG 14). Michaël: "In onze stand hebben wij grote dobbelstenen liggen, waarop alle zeventien doelstellingen zijn afgebeeld. Hiermee maken we inzichtelijk waar we het over hebben. Daarnaast hebben we de SDG's gekoppeld aan de zeven thema's van onze duurzaamheidsbloem." De duurzaamheidsbloem visualiseert Eosta's zeven duurzaamheidsdoelen: bodem, biodiversiteit, water, klimaat, economie, samenleving en individuele ontwikkeling. "Met de dobbelstenen en onze duurzaamheidsbloem laten we zien dat we ons niet beperken tot een paar SDG's maar dat we met zoveel mogelijk doelstellingen aan de slag gaan."

Eosta is distributeur van verse biologische en eerlijke groente en fruit, met een specialisatie in overzees fruit en Nederlandse kasgroente.

Voor meer informatie: www.eosta.com of kom langs op de Eosta stand Fruit Logistica (Berlijn) 7-9 februari (Hall 3.2, Stand A06) in en BIOFACH (Neurenberg) 14-17 februari (Hall 7, Stand 625).

Publicatiedatum: 1-2-2018

  

Ander nieuws uit deze sector:

17-8-2018 Bio-teler bekritiseert biolabel 'Bio aus Baden-Württemberg'
17-8-2018 Voorkom oogstverliezen door bladziekten in biopeen
17-8-2018 Uienolie mag blijven om de wortelvlieg weg te jagen
17-8-2018 Succesvolle Menopper aardappeloogst ondanks aanhoudende droogte
17-8-2018 Bio-teler maakt ecovriendelijke tomatenverpakking
17-8-2018 "Lage prijzen bio-tomaten: Spanjaarden langer op markt"
16-8-2018 Noorse telers blijven met bio-bloemkool zitten
16-8-2018 "Het aardappelras Twinner heeft de potentie om de Frieslander te vervangen"
16-8-2018 'Buurman' Carel Bouma levert bio-producten aan Lowlands
16-8-2018 Hoe maakt een biologische teler z´n eigen biomest?
15-8-2018 Aandeel robuuste aardappelrassen stijgt
15-8-2018 Biologisch: "Beter voor mens, dier en milieu"
15-8-2018 Britse biologische aardappeltelers mogen tijdelijk koperoxychloride gebruiken
15-8-2018 Groeiend enthousiasme voor biologisch telen in Denemarken
15-8-2018 Vietnam: meer bio nodig om export naar EU te stimuleren
14-8-2018 Fruitzaam sponsort Diabetes Challenge
14-8-2018 Bio-groenten nieuwe kas Reichenau-Gemüse exclusief voor Rewe-winkels
13-8-2018 "Klant moet bereid zijn om meer te betalen voor ons product"
13-8-2018 "Nieuwe gentechnieken maken de Nederlandse veredelingssector niet sterker"
13-8-2018 De Lelystadse Oogstdag: 1 september

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *