Mededelingen

Vacatures

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Noorwegen vreemde eend in de bijt

Trendrapport Rabobank: hoger nationaal inkomen, meer biologisch

Rabobank heeft in een deze maand verschenen infographic inzichtelijk gemaakt hoe de wereldwijde handelsstromen binnen de groentesector precies verlopen. Daarin heeft de financiële dienstverlener ook oog voor het bestedingspatroon van consumenten binnen diverse Europese landen voor wat betreft biologische groenten en fruit, afgezet tegen het gemiddelde inkomen binnen deze landen. 


In vrijwel de gehele Scandinavische regio (met uitzondering van Noorwegen) is meer dan 10 procent van de verse groenten- en fruitafzet 'in handen van' de biologische sector. Zwitserland, in deze analyse per capita het meest kapitaalkrachtige land, was dat percentage in 2016 maar liefst 16 procent. Nederland bekleedt de rol van middenmoter. 


Bron: Rabobank

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Wie maakt de koppen?

Hoger nationaal inkomen, meer biologisch ???

Ik zie wat anders: Nederland, Duitsland, Denemarken, Sweden en Oostenrijk hebben allemaal ongeveer hetzelfde inkomen, maar Nederland heeft verreweg de minste biologische consumptie!


Jan Velema, Elspeet - 2018/01/31 23:34:04.000


Gangbaar is helemaal niet gelijkwaardig aan biologisch, dat is wat gangbare telers je graag doen geloven! Gangbare bedrijven weigeren te innoveren en borduren maar voort op het verleden. Nog steeds is het gebruik van pesticiden, kunstmest en chemische stoffen hoog in de gangbare landbouw! Vervuiling die nog steeds niet wordt mee berekend in de prijs van gangbare producten, vandaar dat gangbaar zo goedkoop is, en dat is onterecht! Biologisch wordt steeds duurzamer i.p.v. gangbaar en daarmee ook goedkoper. Daar is wel degelijk een goede boterham mee te verdienen, behoudens mensen die niet kunnen en willen innoveren. Ook de opbrengsten van biologisch naderen het niveau van gangbaar, dus ook dat is allang een achterhaalt verhaal Mr Kievit!!!
B.J., Ouderkerk aan den IJssel - 2018/01/31 15:44:58.000


Rabo is de groene wreg drama al vergetenals het biologise markt segment onder markt tucht valt is het compleet overbodig
Gangbaar wordt steeds duurzamer dus lagere kosten dus is het eigenlik al biologisch
20000ha appels en perenteet na 15jaar 200ha biologisch
Lagereopbrengsten per ha geen boterham met kaas te verdienen
jp kievit, deil - 2018/01/31 15:08:53.000© BioJournaal.nl 2018