Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Groot potentieel voor Cubaanse bio-export"

Luc Leroy Marie, vicevoorzitter van de KIWA BCS Group, zei tijdens een bijeenkomst in Varadero eerder dit jaar: "Cuba heeft groot potentieel om biologische, gezonde en veilige voeding te exporteren die gecertificeerd kan worden." Hij zei dit tijdens de elfde Vergadering van Managers van de KIWA BCS Group, een agentschap dat biologische producten, voedselveiligheid en kwaliteitsmanagementsystemen certificeert.

Leroy liet weten dat het agentschap zeer bereid is om verder onderzoek te doen andere Cubaanse producten die geschikt zijn voor de export. Hij vertelde dat de interesse in gezonde, veilige biologische producten groeit in de VS en Europa. Overigens zijn er in Cuba ook producten die al gecertificeerd zijn door de groep, zoals honing, suiker, cacao, koffie, citrusvruchten en ander fruit. Deze producten worden al geŽxporteerd naar Europa.

Ook liet hij weten zeer bereid te zijn om andere Cubaanse producten, zoals kool, te promoten, maar hiervoor zouden deze producten eerst gecertificeerd moeten worden door de Kiwa Group. Hij zegt dat deze certificering helpt om de deuren naar de Europese markt voor deze producten te openen.

"Het toerisme in Cuba neemt toe, en ook andere gebieden van de economie tonen groei, zoals energie, de bouw, gezondheidsproducten en zelfs water. "En", vertelt Leroy, "terwijl deze producten groeien kunnen ze ook gecertificeerd worden."

De uitvoerend manager van Kiwa in Latijns-Amerika, Hansjorg Gotz, liet daarnaast weten dat de groep onlangs een samenwerkingsovereenkomst met de universiteit van Havana heeft afgesloten om een gezamenlijk programma op te zetten.


Publicatiedatum: 11-6-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

14-8-2018 Nieuw van CoCoa chocolade: Kerstman
13-8-2018 Is Moringa het nieuwe superfood?
10-8-2018 Notenteelt als milieuvriendelijke neventak
7-8-2018 Nieuw bio-tussendoortje in Apenheul
20-7-2018 Nieuwe snackmixen zonder toegevoegd suiker of zout
19-7-2018 Nieuw bij HygiŽna: BioSaurus maÔschips
18-7-2018 Franse Idyl levert bio-kruiden en dr. A. Vogel kruidenzout
10-7-2018 Reeks recepten gelanceerd ter inspiratie voor gebruik biologische kokos
9-7-2018 "Mijn ongezouten mening over zout"
9-7-2018 Duurzaamheidsprogramma Cacao-Trace nu ook in Papoea Nieuw Guinea
5-7-2018 Zet temperatuurdip juist aan tot barbecueŽn?
2-7-2018 Bio-energyreep 'Precision bar' geeft consument precies wat hij nodig heeft
2-7-2018 Nieuw: Suikerarme, eiwitrijke en vezelrijke bio-granola's
29-6-2018 "De zoveelste lijn met olijfolie en olijven..."
28-6-2018 Hazelnootpastawijzer: Drie bio-hazelnootpasta's in top 10
21-6-2018 "Het is even schrikken, maar de beloning mag er zijn"
21-6-2018 "Productie oude Siciliaanse tarwerassen hoger dan ooit"
14-6-2018 Sinaasappel- gemberjam nieuw van Ekoland
7-6-2018 Quinoa tricolore: resultaat van ketenproject
5-6-2018 Drie bio-boeren steken nek uit voor vergeten 'granen'

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *