Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
Gedeelde visie brengt pioniers bij elkaar
"Odin De Nieuwe Band heeft straks het complete assortiment"

Tholen - Odin en De Nieuwe Band willen alle handels- en productieactiviteiten samen gaan voegen. Dit werd gisteren door middel van een gezamenlijk persbericht wereldkundig gemaakt. Essentieel is volgens Merle Koomans van den Dries (Odin) dat beide partijen meerwaarde zien in de samenwerking. "Het mooie is dat we straks het complete assortiment in eigen huis hebben. Dat versterkt onze gezamenlijke positie. We gaan voor de droogwaren met ÚÚn merk werken: De Nieuwe Band. Dit is en wordt een nog sterker merk voor iedereen die een bepaalde kwaliteit producten wil", aldus Merle.

Allard ten Dam reageert namens De Nieuwe Band op de plannen: "De ondernemingen passen goed bij elkaar. We zien beide de noodzaak van deze samenwerking. Er zijn zoveel overeenkomsten en zoveel punten waarin we elkaar kunnen versterken. We moeten deze kans gewoon grijpen. Beide organisaties hebben dezelfde visie op hoe zij samenwerking zien binnen de keten. Het draait nu om de vraag voor welke kwaliteit de bio-consument kiest. Odin De Nieuwe Band BV gaat voor een sterke eigen regie op de keten van boer tot bord. Door onze activiteiten te bundelen kunnen we onze visie veel duidelijker overbrengen op de consument."

Beide organisaties hebben een lange historie (allebei opgericht in 1983) en kennen elkaar dan ook al heel lang. Merle: "Er is eerder overleg geweest over de mogelijkheden voor een nauwere samenwerking. Wij vinden het belangrijk om een bepaalde kwaliteit en continu´teit in de productstromen te garanderen. De Nieuwe Band deelt deze visie en daarom zijn we gaan bekijken of een intensieve samenwerking tot de mogelijkheden behoorde. Zo zijn we stapje voor stapje op het punt gekomen waar we nu staan."


Merle en Allard. De foto van Merle is gemaakt door Annelijn Steenbruggen. 

Allard geeft aan dat beide organisaties in de loop van de jaren steeds dichter bij elkaar gekomen zijn. Wanneer je de Meerjarenvisie van De Nieuwe Band er op zou nalezen, komt deze stap niet als een verrassing, meent hij. "Daarin staat onze wens om zeer nauw te gaan samenwerken met een versverdeler. Dit om een totaalaanbod op de markt kunt zetten. Uiteraard zochten we hiervoor naar een organisatie met dezelfde visie."

Merle benadrukt dat er geen banen verloren zullen gaan. "De Nieuwe Band brengt de werkorganisatie bij ons onder. Qua werkgelegenheid en idealen gaat het allemaal gewoon door. Ook blijft de locatie van De Nieuwe Band gewoon open. Ik ben er van overtuigd dat alle ingrediŰnten voor een goede samenwerking er zijn."

Het blijft nog even spannend, erkent ze. Er is namelijk nog formele goedkeuring van verschillende betrokken organen (onder andere leden, ondernemingsraden en vakbonden) nodig. "De afgelopen dagen hebben we de medewerkers, afnemers en leden ge´nformeerd. Nu zijn de leveranciers aan de beurt, de banken en dergelijke. Voor de leden van De Nieuwe Band worden diverse regiobijeenkomsten georganiseerd. Ook bij ons zullen de leden moeten instemmen. De ondernemersleden hebben in ieder geval al aangegeven erg enthousiast te zijn over de plannen. Half maart zal het officiŰle besluit genomen worden." Ook Allard is optimistisch over de formele goedkeuring: "We hebben alle leden al ingelicht en tot nu toe krijgen we enkel goede reacties. Sommigen zeggen zelfs 'eindelijk'."

Voor meer informatie:

Merle Koomans van den Dries - m.koomans@odin.nl
Allard ten Dam - allard@nieuweband.nl

Publicatiedatum: 31-1-2018
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

21-2-2018 Haast geboden bij overname Hansketien
20-2-2018 "Nieuwe Kraanswijk EKO digestaat heeft zeer gunstige siktstof/fosfaat-verhouding"
14-2-2018 Agrico bouwt aardappelkwaliteitscentrum
14-2-2018 Beste Biojournaal-lezers,
14-2-2018 Dag Vincent, hallo Ellis
13-2-2018 Eigen merken stuwen resultaten Wessanen
12-2-2018 Nieuwe vereniging Flevo Food houdt keten kort
9-2-2018 Overlijdensbericht Frank Bouman (70)
8-2-2018 Arla Foods begint partnership met Yeo Valley
7-2-2018 BNP Paribas Fortis verwerft minderheidsbelang in bio-bakkerijwereld
6-2-2018 Boeren voor Natuur: de ultieme natuurinclusieve landbouw?
5-2-2018 Coop Zwitserland investeert in bio-garnalen
5-2-2018 Co÷peratief boerenbedrijf uit Soest in de maak
5-2-2018 Biologisch kledingmerk People's Avenue failliet
5-2-2018 "Vaste gebruikers pakken onze grotere potten"
2-2-2018 Biologische landbouw net zo productief als gangbaar
30-1-2018 De Nieuwe Band en Odin willen krachten gaan bundelen
30-1-2018 Diverse bio-ondernemers in Top 10 Agrarisch Ondernemer 2018
29-1-2018 Decertificatie vleesverwerker BioQuisine onherroepelijk geworden
25-1-2018 TS Products wordt TS Health Products

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *