Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
Gedeelde visie brengt pioniers bij elkaar
"Odin De Nieuwe Band heeft straks het complete assortiment"

Tholen - Odin en De Nieuwe Band willen alle handels- en productieactiviteiten samen gaan voegen. Dit werd gisteren door middel van een gezamenlijk persbericht wereldkundig gemaakt. Essentieel is volgens Merle Koomans van den Dries (Odin) dat beide partijen meerwaarde zien in de samenwerking. "Het mooie is dat we straks het complete assortiment in eigen huis hebben. Dat versterkt onze gezamenlijke positie. We gaan voor de droogwaren met één merk werken: De Nieuwe Band. Dit is en wordt een nog sterker merk voor iedereen die een bepaalde kwaliteit producten wil", aldus Merle.

Allard ten Dam reageert namens De Nieuwe Band op de plannen: "De ondernemingen passen goed bij elkaar. We zien beide de noodzaak van deze samenwerking. Er zijn zoveel overeenkomsten en zoveel punten waarin we elkaar kunnen versterken. We moeten deze kans gewoon grijpen. Beide organisaties hebben dezelfde visie op hoe zij samenwerking zien binnen de keten. Het draait nu om de vraag voor welke kwaliteit de bio-consument kiest. Odin De Nieuwe Band BV gaat voor een sterke eigen regie op de keten van boer tot bord. Door onze activiteiten te bundelen kunnen we onze visie veel duidelijker overbrengen op de consument."

Beide organisaties hebben een lange historie (allebei opgericht in 1983) en kennen elkaar dan ook al heel lang. Merle: "Er is eerder overleg geweest over de mogelijkheden voor een nauwere samenwerking. Wij vinden het belangrijk om een bepaalde kwaliteit en continuïteit in de productstromen te garanderen. De Nieuwe Band deelt deze visie en daarom zijn we gaan bekijken of een intensieve samenwerking tot de mogelijkheden behoorde. Zo zijn we stapje voor stapje op het punt gekomen waar we nu staan."


Merle en Allard. De foto van Merle is gemaakt door Annelijn Steenbruggen. 

Allard geeft aan dat beide organisaties in de loop van de jaren steeds dichter bij elkaar gekomen zijn. Wanneer je de Meerjarenvisie van De Nieuwe Band er op zou nalezen, komt deze stap niet als een verrassing, meent hij. "Daarin staat onze wens om zeer nauw te gaan samenwerken met een versverdeler. Dit om een totaalaanbod op de markt kunt zetten. Uiteraard zochten we hiervoor naar een organisatie met dezelfde visie."

Merle benadrukt dat er geen banen verloren zullen gaan. "De Nieuwe Band brengt de werkorganisatie bij ons onder. Qua werkgelegenheid en idealen gaat het allemaal gewoon door. Ook blijft de locatie van De Nieuwe Band gewoon open. Ik ben er van overtuigd dat alle ingrediënten voor een goede samenwerking er zijn."

Het blijft nog even spannend, erkent ze. Er is namelijk nog formele goedkeuring van verschillende betrokken organen (onder andere leden, ondernemingsraden en vakbonden) nodig. "De afgelopen dagen hebben we de medewerkers, afnemers en leden geïnformeerd. Nu zijn de leveranciers aan de beurt, de banken en dergelijke. Voor de leden van De Nieuwe Band worden diverse regiobijeenkomsten georganiseerd. Ook bij ons zullen de leden moeten instemmen. De ondernemersleden hebben in ieder geval al aangegeven erg enthousiast te zijn over de plannen. Half maart zal het officiële besluit genomen worden." Ook Allard is optimistisch over de formele goedkeuring: "We hebben alle leden al ingelicht en tot nu toe krijgen we enkel goede reacties. Sommigen zeggen zelfs 'eindelijk'."

Voor meer informatie:

Merle Koomans van den Dries - m.koomans@odin.nl
Allard ten Dam - allard@nieuweband.nl

Publicatiedatum: 31-1-2018
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

17-8-2018 Debat over toekomst intensieve veehouderij
17-8-2018 Nestlé en Coca-Cola krijgen wereldwijd meeste kritiek ngo’s
16-8-2018 "Het is belangrijk om buiten je bedrijf te komen en te leren van anderen"
16-8-2018 Sonnentor: omzetplus van 10,7 procent in het jubileumjaar
15-8-2018 Enthousiaste reacties na Open Dag Tuenter
15-8-2018 "Onze oproep: eet lekker lokaal!"
14-8-2018 Bio-boeren zetten zich in voor uitbreiding patrijzenpopulatie
14-8-2018 Eerste half jaar 2018: Biologische sector groeit hard door
14-8-2018 Drijfmest AgriMestMix nu ook voor bio-bedrijven beschikbaar
13-8-2018 Biedt samenwerking uitkomst in ruwvoersituatie?
10-8-2018 Panalpina Adelantex bio-gecertificeerd
10-8-2018 Boer Sil heeft geen tractor nodig
10-8-2018 Zelfoogsttuin De Keuterij voorziet al 65 gezinnen van bio-groenten
8-8-2018 Biologisch afbreekbare plug toegevoegd aan Skal inputlijst
8-8-2018 'Bio vom Berg' uit Tirol behaalt omzet van 9,6 miljoen euro
7-8-2018 Internationale journalisten bezoeken Nederlandse bio-bedrijven
6-8-2018 Lagere omzet en winst voor Wessanen
6-8-2018 Biologische graanoogst verloopt voorspoedig
20-7-2018 Verschillende bio-finalisten in top 10 Nutrition Greenhouse-programma
20-7-2018 Biojournaal.nl viert vakantie, maandag 6 augustus zijn we terug

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *