Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
Gedeelde visie brengt pioniers bij elkaar
"Odin De Nieuwe Band heeft straks het complete assortiment"

Tholen - Odin en De Nieuwe Band willen alle handels- en productieactiviteiten samen gaan voegen. Dit werd gisteren door middel van een gezamenlijk persbericht wereldkundig gemaakt. Essentieel is volgens Merle Koomans van den Dries (Odin) dat beide partijen meerwaarde zien in de samenwerking. "Het mooie is dat we straks het complete assortiment in eigen huis hebben. Dat versterkt onze gezamenlijke positie. We gaan voor de droogwaren met ťťn merk werken: De Nieuwe Band. Dit is en wordt een nog sterker merk voor iedereen die een bepaalde kwaliteit producten wil", aldus Merle.

Allard ten Dam reageert namens De Nieuwe Band op de plannen: "De ondernemingen passen goed bij elkaar. We zien beide de noodzaak van deze samenwerking. Er zijn zoveel overeenkomsten en zoveel punten waarin we elkaar kunnen versterken. We moeten deze kans gewoon grijpen. Beide organisaties hebben dezelfde visie op hoe zij samenwerking zien binnen de keten. Het draait nu om de vraag voor welke kwaliteit de bio-consument kiest. Odin De Nieuwe Band BV gaat voor een sterke eigen regie op de keten van boer tot bord. Door onze activiteiten te bundelen kunnen we onze visie veel duidelijker overbrengen op de consument."

Beide organisaties hebben een lange historie (allebei opgericht in 1983) en kennen elkaar dan ook al heel lang. Merle: "Er is eerder overleg geweest over de mogelijkheden voor een nauwere samenwerking. Wij vinden het belangrijk om een bepaalde kwaliteit en continuÔteit in de productstromen te garanderen. De Nieuwe Band deelt deze visie en daarom zijn we gaan bekijken of een intensieve samenwerking tot de mogelijkheden behoorde. Zo zijn we stapje voor stapje op het punt gekomen waar we nu staan."


Merle en Allard. De foto van Merle is gemaakt door Annelijn Steenbruggen. 

Allard geeft aan dat beide organisaties in de loop van de jaren steeds dichter bij elkaar gekomen zijn. Wanneer je de Meerjarenvisie van De Nieuwe Band er op zou nalezen, komt deze stap niet als een verrassing, meent hij. "Daarin staat onze wens om zeer nauw te gaan samenwerken met een versverdeler. Dit om een totaalaanbod op de markt kunt zetten. Uiteraard zochten we hiervoor naar een organisatie met dezelfde visie."

Merle benadrukt dat er geen banen verloren zullen gaan. "De Nieuwe Band brengt de werkorganisatie bij ons onder. Qua werkgelegenheid en idealen gaat het allemaal gewoon door. Ook blijft de locatie van De Nieuwe Band gewoon open. Ik ben er van overtuigd dat alle ingrediŽnten voor een goede samenwerking er zijn."

Het blijft nog even spannend, erkent ze. Er is namelijk nog formele goedkeuring van verschillende betrokken organen (onder andere leden, ondernemingsraden en vakbonden) nodig. "De afgelopen dagen hebben we de medewerkers, afnemers en leden geÔnformeerd. Nu zijn de leveranciers aan de beurt, de banken en dergelijke. Voor de leden van De Nieuwe Band worden diverse regiobijeenkomsten georganiseerd. Ook bij ons zullen de leden moeten instemmen. De ondernemersleden hebben in ieder geval al aangegeven erg enthousiast te zijn over de plannen. Half maart zal het officiŽle besluit genomen worden." Ook Allard is optimistisch over de formele goedkeuring: "We hebben alle leden al ingelicht en tot nu toe krijgen we enkel goede reacties. Sommigen zeggen zelfs 'eindelijk'."

Voor meer informatie:

Merle Koomans van den Dries - m.koomans@odin.nl
Allard ten Dam - allard@nieuweband.nl

Publicatiedatum: 31-1-2018
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

18-5-2018 Bio-melkveebedrijf De Tolakker ťťn van de winnaars Agroscoopbokaal 2018
17-5-2018 Groei biologische sector Vlaanderen zet zich door in 2017
17-5-2018 Brussels akkoord over duurzamere voeding
17-5-2018 Nieuwe eigenaren worden ingewerkt bij Hansketien
16-5-2018 Marian Blom en Jan Plagge gekozen in bestuur van IFOAM EU
16-5-2018 BZV: een biologisch sprookje spatte op tv uiteen
15-5-2018 Stem op biologisch pluimveebedrijf De Gunnink
15-5-2018 Dramatische afname van insecten
14-5-2018 Drie bio-boeren in Boer Zoekt Vrouw
14-5-2018 RTL Z Beursspel bij Wessanen
14-5-2018 Naar de knoppen of aan de knoppen?
9-5-2018 Volgende nieuwsbrief: 14 mei
9-5-2018 Genomineerden Duurzaamste Bedrijf van Nederland 2018 bekend
9-5-2018 Milieu Centraal vergelijkt biologisch met gangbaar
8-5-2018 Britse vrouw niet blij met reactie na sollicitatie bij biologische supermarkt
8-5-2018 Zal bio dezelfde fout maken als de reguliere sector?
8-5-2018 Amerikaanse komiek Steve Harvey nieuwe eigenaar bio-voedingsbedrijf
7-5-2018 Meeste bio-landbouwbedrijven gevestigd in Gelderland
7-5-2018 "Ecover heeft te veel ingezet op lichtgroene consument"
7-5-2018 Udea bouwt nieuw pand op Foodpark Veghel

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *