Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Workshops in opblaasbare iglo's

Naast het bekijken van de vele stands op de beursvloer, hapjes proeven op het Foodplein en wellicht een glimp opvangen van Koningin Máxima, leende de Bio-beurs zich ook dit jaar weer uitstekend voor bezoekers om meer te leren over bepaalde onderwerpen uit de sector. In de workshops werd gesproken over de toekomst van veredeling, hoe nudging gebruikt kan worden in een winkel, en hoe we voedselverspilling als sector kunnen terugdringen.


Hoogleraren Eldert van Henten en Rogier Schulte tijdens hun workshop in de Suyderseezaal. Foto: Jan Peter Fiering.

Groot aanbod

Tijdens de twee beursdagen waren er van 's ochtends vroeg tot in de late avond workshops te bezoeken: in totaal 75 workshops met zeer uiteenlopende thema’s. Gezien de interactieve opzet van de workshops, is het de perfecte plek om met mensen uit de sector te discussiëren over een bepaald thema, of om samen naar oplossingen te zoeken.


Nieuw dit jaar waren de opblaasbare iglo-vormige workshopruimtes. Foto: Jan Peter Fiering.

Kennis en inspiratie

Elk jaar stelt een commissie het programma samen. Binnen het workshop-aanbod is elk jaar extra aandacht voor omschakelen, startende ondernemers en de laatste ontwikkelingen in onderzoek. Een aantal workshops zijn inmiddels onmisbaar geworden voor op de beurs. "Bezoekers blijken er speciaal voor naar de beurs te komen", aldus Sander Bernaerts van Naturim, die een workshop gaf over omschakeling naar biologische landbouw.


Sommige workshops werden zo druk bezocht dat de deelnemers buiten stonden. Foto: Jan Peter Fiering.

Voor meer informatie: www.bio-beurs.nl
Publicatiedatum: