Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Naast onze camerasystemen nu ook beveiligde poortjes"

Biologische vleesdief actief in Utrecht

Tholen - In Utrecht is de afgelopen tijd biologisch vlees gestolen bij verschillende natuurvoedingswinkels en biologische slagerijen.

Bij Ekoplaza aan de Twijnstraat hebben ze zo'n driekwart jaar geleden last gehad van deze biologische vleesdief. "We hebben een automatisch bestelsysteem en daaruit bleek dat de voorraden niet klopten. We hebben gelukkig camera's hangen en konden daardoor de beelden terugzoeken. Er kwam inderdaad een man binnen met een lege tas en hij ging met een goed gevulde tas, zonder te betalen, weer naar buiten. We zijn nu extra alert en hebben aanpassingen gedaan in onze winkel. Er is toch wel flink wat schade. De ingang is inmiddels veranderd, waardoor mensen niet zomaar meer naar buiten kunnen. We hadden eerst openstaande deuren, nu schuifdeuren en éénrichtingsverkeer. En naast onze camerasystemen hebben we nu ook beveiligde poortjes", zo vertelt Floris van Ekoplaza Utrecht.

Bij de Natuurwinkel aan de Nachtegaalstraat is de dief afgelopen week nog drie keer in de winkel gesignaleerd. "We hebben een camerasysteem en sinds de diefstallen zijn we een stuk alerter. We hebben er veel schade van gehad, nadat ik begreep dat er meerdere winkels getroffen waren, heb ik een mail uitgedaan naar alle winkels in de omgeving. Daarnaast heb ik ook foto's in de winkel gehangen van de dader en de in- en uitgang van de winkel is nu duidelijker aangegeven", zo vertelt Ruben van Natuurwinkel Utrecht.



Makkelijk doelwit

Beide bedrijfsleiders erkennen dat er misschien meer vertrouwen is in de mens door het eerlijke publiek wat er winkelt bij natuurvoedingswinkels. "Mijn goedheid in de mens heeft wel wat schade opgelopen in de loop der jaren", zo zegt Floris. "Het is erg dat dit gebeurt, maar mijn vertrouwen in de gehele mensheid is niet zomaar weg", reageert Ruben.

Voor meer informatie:

Floris
Ekoplaza Utrecht
Twijnstraat 46
3511 ZL Utrecht
030 2312900
utrecht@ekoplaza.nl
www.ekoplaza.nl

Ruben
Natuurwinkel Utrecht
Nachtegaalstraat 51A
3581 AD Utrecht
030 2317885
ruben@natuurwinkelutrecht.nl
www.natuurwinkel.nl