Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Diverse bio-ondernemers in Top 10 Agrarisch Ondernemer 2018

Tien ondernemers zijn door de eerste selectie gekomen van de jury van Agrarisch Ondernemer van het Jaar. Uit de vele aanmeldingen en voordrachten zijn deze topondernemers geselecteerd. Onder hen zijn biologische melkveehouders Bartele en Rianne Holtrop (Boer Bart), biologische akkerbouwers en geitenhouders Kees en Connie Steendijk (De Korenschoof) en knoflookteler Arjan Biesheuvel (Biesheuvel Knoflook).

Een jury onder leiding van voorzitter Marc Calon van LTO Nederland zal alle ondernemingen nader gaan bekijken en kiest vervolgens de Agrarisch Ondernemer 2018. De bekendmaking is op 29 maart 2018. Op deze dag wordt ook de Publieksprijs uitgereikt aan de ondernemer die de meeste publieksstemmen weet te vergaren.

Dit staat op de verkiezingswebsite over de bio-ondernemers gemeld:

Bartele en Rianne Holtrop
Boer Bart, biologische melkveehouderij in Rotstergaast (Friesland)



Geen kunstmest en krachtvoer gebruiken, kippen die achter de koeien aan weiden, samen een kaasmerk introduceren. Bartele en Rianne Holtrop zijn eigenzinnig en vol zelfvertrouwen. Met succes, want na drie jaar wordt op hun biologisch bedrijf geld verdiend.

  • 108 Jersey's en 26 stuks jongvee,
  • 41 hectare grasland, waarvan 31 hectare in eigendom en 10 hectare in pacht
  • jaarproductie 450.000 kilo melk
  • productie van roodbacterie kaas De Tjonger

Kees en Connie Steendijk
De Korenschoof, akkerbouw en geitenhouderij in Kamperland (Zeeland)



Gezonde voeding bereikbaar maken voor iedereen, dat is het doel van Kees en Connie Steendijk. Ze betrekken de omgeving bij hun biologische bedrijf en zijn scherp op de kwaliteit van hun producten. Naast akkerbouwers zijn zij sinds twee jaar ook biologisch geitenhouders.

  • in maatschap met zoon en twee dochters
  • 66 hectare biologische gewassen: rode en gele ui, aardappelen, spelt, pompoen, grasklaver
  • boerderijwinkel met verkoop biologische producten
  • samenwerking met lokale bakker (eigen brood: het Korenschoofje)
  • 700 geiten in biologische houderij


Arjan Biesheuvel
Biesheuvel Knoflook, teler van verse knoflook in Slootdorp (Noord-Holland)

Hij koos voor verse knoflook omdat het een vernieuwende teelt is en goed in het bouwplan paste. Inmiddels produceert Arjan Biesheuvel zo'n 500 ton verse knoflook per jaar (waaronder biologisch). Hij zet de bollen af en verwerkt ze op zijn bedrijf ook tot allerlei knoflookproducten.

  • 37 hectare verse knoflook
  • 7 hectare plantgoed
  • productie circa 500 ton verse knoflook per jaar
  • verwerking van verse knoflook
  • 10 tot 25 flexibele arbeidskrachten

Ga naar de website van de verkiezing voor een overzicht van alle genomineerden (en de bijbehorende bedrijfsreportages).
Publicatiedatum: