Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerste retailer in Frankrijk met bio-stokbrood

Carrefour gaat voor bio-omzet van 5 miljard euro in 2022

Carrefour heeft zich ten doel gesteld om wereldwijd een toonaangevende rol te gaan spelen in de voedseltransitie. Dit staat in het op 23 januari door Alexandre Bompard gepresenteerde transformatieplan 'Carrefour 2022'. Carrefour wil dat alle consumenten toegang hebben tot voedsel van hoge kwaliteit tegen betaalbare prijzen, waar ze ook wonen. Dit houdt in dat het Carrefour zijn biologische range verder zal uitbreiden, met als doel een omzet van 5 miljard euro door de verkoop van biologische producten in 2022. Om dit te bereiken sluit de retailer partnerschappen waarmee de sector vooruit kan en om leveringen te garanderen en veilig te stellen.



Om de plannen kracht bij te zetten heeft Carrefour onlangs twee driejarige contractovereenkomsten gesloten met bedrijven die actief zijn in de Franse biologische meelsector, met een totaalvolume van meer dan 1200 ton. Het gaat om drie coöperaties (Agribio Union, Biograin en Cavac), een graanmolen (de Moulin Suire) en een verwerker (Biofournil). Het doel is om alle Carrefour klanten brood te kunnen bieden dat gemaakt is 100% biologisch Frans meel. Het brood zal vanaf maart 2018 in alle Carrefour-winkels verkrijgbaar zijn. Hierbij gaat het om vier soorten bio-brood: het 'boule bio' biologisch brood, het stokbrood, volkorenbrood en meergranenbrood.

Voor meer informatie: www.carrefour.com
Publicatiedatum: