Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Elke dag veranderen meer dan 1.600 mensen hun eetgewoonten"
ĎKaasí van amandelen en cashewnoten

Tholen - Cicioni is een product dat letterlijk is uitgevonden door de Italiaanse chef Daniela Cicioni. "Het is qua uiterlijk vergelijkbaar met dat van kaas, maar het is bereid met natuurlijke ingrediŽnten die niet zijn afgeleid van dieren", zo vertelt Gert-Jan de Groot van Cicioni. "Daniela ging op zoek naar de eigenschappen van een product dat, in zijn eenvoud, zowel het smaakelement levert, dankzij de noten, als dat van de gezondheid, zoals blijkt uit het fermentatieproces dat bij de bereiding ervan is betrokken. De chef wilde laten zien dat smakelijke producten, waaronder bedoeld om thuis te worden gegeten, gemaakt kunnen worden zonder dat het noodzakelijk ingrediŽnten hoeft te gebruiken die schadelijk zijn voor de gezondheid. Deze creatie heeft haar de kans gegeven om haar band met de natuur en het koken uit te drukken", vervolgt Gert-Jan.



Mengsel van amandelen en cashewnoten

Cicioni is een mengsel van amandelen en cashewnoten die een zorgvuldig fermentatieproces ondergaan. "Het is een buitengewoon product omdat het uitsluitend uit noten is gemaakt. Gelijke hoeveelheden van cashewnoten en amandelen worden gewogen en gedrenkt in een speciale container met water en melkbacteriŽn voor ongeveer tien uur. Na de weekfase worden zorgvuldig afgemeten hoeveelheden water en zout toegevoegd en wordt het product vermalen. Het mengsel laat men vervolgens fermenteren in een temperatuur gecontroleerde omgeving totdat de pH het juiste niveau bereikt. Daarna wordt het in een mal geperst en gedurende 24 uur gedroogd. Zodra de droogfase is voltooid, wordt het product ongeveer vijf dagen in een kruidenkamer geplaatst, totdat de gewenste mate van droogheid is bereikt", beschrijft hij.

Elke dag veranderen alleen al in ItaliŽ meer dan 1.600 mensen hun eetgewoonten

De Wereldgezondheidsorganisatie bevestigde, na het analyseren van verschillende studies over het onderwerp, het verband tussen voeding en gezondheid. "Dit nieuwe bewustzijn heeft een aantal veranderingen in eetgewoonten en voorkeuren veroorzaakt. Te beginnen met de populariteit van natuurlijk functionele producten, wat betekent dat voedsel met een hoger percentage aan voedingsstoffen: aandacht is niet alleen gericht op de hoeveelheid, maar op de kwaliteit van voedsel, evenals de verschillende kenmerken. Mensen besluiten in toenemende mate om plantaardige eiwitten in hun dieet op te nemen. Cicioni sluit daardoor goed aan bij de wensen van de klant."

Cicioni is ook te vinden tijdens de BIOFACH van 14 tot en met 17 februari in Neurenberg, in Hal 4, stand 4-304.

Voor meer informatie:

Gert-Jan de Groot
Cicioni
06 25046284
gertjan@eurocompanysrl.com
www.welovecicioni.com
www.eurocompany.it

Publicatiedatum: 30-1-2018
Auteur: Ellis Tichem
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

17-7-2018 Nieuw: Spicy Trio
14-6-2018 "Waardering voor de ambachtelijke kant van het bedrijf"
11-6-2018 Slechts 2% van de Duitsers is echt vegetariŽr
30-5-2018 DaniŽl Saat, Spirit: "Onze seitansteak staat op zichzelf"
25-4-2018 Vegetafel en Vegenement verhuizen terug naar Rotterdam
24-4-2018 Franse regering verbiedt vleesbenaming op vleesvervangers
16-4-2018 Markt voor vleesvervangers wint snel terrein
12-4-2018 "Mini Falafel veelzijdiger dan grote variant"
15-3-2018 "Hennepzaad is de nieuwe plantaardige proteÔnebron"
14-3-2018 Vanaf heden ook Farm Vegetables Smooth beschikbaar
12-3-2018 "Waardering voor positieve insteek Nationale Week Zonder Vlees"
8-3-2018 VegetariŽrsbond en Ekomenu slaan handen ineen
8-3-2018 Ook vegetariŽrs naar de biologische slager
8-3-2018 KidsProef: Speciale gastdocent in de Week Zonder Vlees
7-3-2018 'Nationale Week Zonder Vlees' om bewustwording te creŽren
5-3-2018 "Consumenten kopen graag voeding waar zeewier in zit"
5-3-2018 Nationale Week Zonder Vlees van start met meer dan 25.000 deelnemers
1-3-2018 "Veel variatie mogelijk met seitan"
26-1-2018 "Zeewier maakt samenleving duurzamer"
23-1-2018 Diverse bio-partners voor De Nationale Week Zonder Vlees

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *