Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Elke dag veranderen meer dan 1.600 mensen hun eetgewoonten"

‘Kaas’ van amandelen en cashewnoten

Tholen - Cicioni is een product dat letterlijk is uitgevonden door de Italiaanse chef Daniela Cicioni. "Het is qua uiterlijk vergelijkbaar met dat van kaas, maar het is bereid met natuurlijke ingrediënten die niet zijn afgeleid van dieren", zo vertelt Gert-Jan de Groot van Cicioni. "Daniela ging op zoek naar de eigenschappen van een product dat, in zijn eenvoud, zowel het smaakelement levert, dankzij de noten, als dat van de gezondheid, zoals blijkt uit het fermentatieproces dat bij de bereiding ervan is betrokken. De chef wilde laten zien dat smakelijke producten, waaronder bedoeld om thuis te worden gegeten, gemaakt kunnen worden zonder dat het noodzakelijk ingrediënten hoeft te gebruiken die schadelijk zijn voor de gezondheid. Deze creatie heeft haar de kans gegeven om haar band met de natuur en het koken uit te drukken", vervolgt Gert-Jan.



Mengsel van amandelen en cashewnoten

Cicioni is een mengsel van amandelen en cashewnoten die een zorgvuldig fermentatieproces ondergaan. "Het is een buitengewoon product omdat het uitsluitend uit noten is gemaakt. Gelijke hoeveelheden van cashewnoten en amandelen worden gewogen en gedrenkt in een speciale container met water en melkbacteriën voor ongeveer tien uur. Na de weekfase worden zorgvuldig afgemeten hoeveelheden water en zout toegevoegd en wordt het product vermalen. Het mengsel laat men vervolgens fermenteren in een temperatuur gecontroleerde omgeving totdat de pH het juiste niveau bereikt. Daarna wordt het in een mal geperst en gedurende 24 uur gedroogd. Zodra de droogfase is voltooid, wordt het product ongeveer vijf dagen in een kruidenkamer geplaatst, totdat de gewenste mate van droogheid is bereikt", beschrijft hij.

Elke dag veranderen alleen al in Italië meer dan 1.600 mensen hun eetgewoonten

De Wereldgezondheidsorganisatie bevestigde, na het analyseren van verschillende studies over het onderwerp, het verband tussen voeding en gezondheid. "Dit nieuwe bewustzijn heeft een aantal veranderingen in eetgewoonten en voorkeuren veroorzaakt. Te beginnen met de populariteit van natuurlijk functionele producten, wat betekent dat voedsel met een hoger percentage aan voedingsstoffen: aandacht is niet alleen gericht op de hoeveelheid, maar op de kwaliteit van voedsel, evenals de verschillende kenmerken. Mensen besluiten in toenemende mate om plantaardige eiwitten in hun dieet op te nemen. Cicioni sluit daardoor goed aan bij de wensen van de klant."

Cicioni is ook te vinden tijdens de BIOFACH van 14 tot en met 17 februari in Neurenberg, in Hal 4, stand 4-304.

Voor meer informatie:

Gert-Jan de Groot
Cicioni
06 25046284
gertjan@eurocompanysrl.com
www.welovecicioni.com
www.eurocompany.it