Oldenheimer: 100% volkomen volkoren zuurdesembrood
Links de Draaier en rechts de Plateel.
De in Harmelen gevestigde bio-bakkerij liet van 8 tot en met 11 januari op de Horecava voor het eerst proeven van dit bijzondere brood. "De mensen vinden het heerlijk. We krijgen erg enthousiaste reacties op dit honderd procent volkoren brood. Het brood wordt gemaakt met onze eigen desemcultuur en het wordt op de vloer gebakken. Dit geeft het brood een heel bijzondere smaak. Ik vind het een fantastisch product", vertelde bakker Carl Siegert vanaf de beursvloer.
Het graan voor de broodspecialiteiten van Carl Siegert komt zoveel mogelijk van Nederlandse bodem en wordt het op Hollandse windmolens gemalen. "Ook de meeste ingrediënten in de Oldenheimer-broden zijn afkomstig van eigen bodem. Zo voegen we aan de Oldenheimer onder meer lijnzaad, zonnebloempitten en havervlokken toe. Hiermee draagt het brood bij aan de vitaliteit. Het biologisch graan met de beste bakeigenschappen voor de Oldenheimer hebben we gevonden in Duitsland.”
Bakkerij Carl Siegert kent een geschiedenis van zes generaties bakkers en molenaars. De bakkerij bouwt voort op de familietradities en blijft vernieuwen. Een oud gezegde van zijn opa inspireerde Carl Siegert om terug te gaan naar de eenvoud van moeder natuur: de volkoren graankorrel. 'Eenvoud is het kenmerk van het ware', zei opa Carl Siegert. De bakkerij richt zich volledig op de horeca. Renate vertelt dat de reacties op de Horecava, de Wine Professional en op de Bio-beurs heel positief waren, iedereen vond het een bijzonder lekker brood. "We merken in ieder geval dat over het geheel de interesse in bio toeneemt en verwachten dat de Oldenheimer binnenkort door de groothandels zal worden opgenomen", aldus Renate.
Voor meer informatie:
Renate van der Meulen
Bakkerij Carl Siegert
Techniekweg 11
3481 MK Harmelen
0348 441887
renate@carlsiegert.com
www.carlsiegert.com