Mededelingen

Vacatures

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Decertificatie vleesverwerker BioQuisine onherroepelijk geworden

In juni 2017 heeft Skal Biocontrole het bio-certificaat van vleesverwerker BioQuisine uit Lith ingetrokken. Skal en de NVWA hebben in het onderzoek van deze zaak samengewerkt. Uit dit onderzoek is gebleken dat de interne traceerbaarheid onvoldoende was, waardoor niet aangetoond kon worden dat al het als biologisch verkochte vlees daadwerkelijk biologisch was.

Decertificaties

De biologische sector kenmerkt zich door een hoge naleving van de regels. Maar: als een bio-ondernemer de regels overtreedt, kan een decertificatie volgen. Vanaf 2017 publiceert Skal de bedrijfsnaam en vestigingsplaats van bedrijven die gedecertificeerd moeten worden. De publicatie vindt pas plaats als de decertificatie onherroepelijk is geworden. De afnemers van BioQuisine zijn in juni 2017 al geïnformeerd.

Over Skal Biocontrole en haar sanctiebeleid

De richtlijnen voor biologische landbouw en voeding zijn vastgelegd in Europese wetgeving. Skal Biocontrole is door de overheid aangewezen als onafhankelijke controle- en certificeringsorganisatie voor de biologische sector in Nederland. Jaarlijks worden alle gecertificeerde bedrijven gecontroleerd. Ook vinden tussentijdse, onaangekondigde inspecties plaats. Skal kent een streng maar tevens proportioneel sanctiebeleid.

Voor meer informatie: www.skal.nl

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018