Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Patrick Gerritsen, Bio4Pack: "Drielaagse variant niet eerder vertoond"

Eerste composteerbare koffieverpakking Peeze rolt van de band

Tholen – Vanochtend is de nieuwe composteerbare koffieverpakking van Peeze voor het eerst van de band gerold. "Een wereldprimeur", zegt Patrick Gerritsen van Bio4Pack. "Een unicum in de koffiewereld, deze drielaagse combinatie is nog niet eerder vertoond." Voor de koffiebranderij is deze ontwikkeling een enorme stap in het realiseren van hun eigen circulaire droom. Deze nieuwe verpakking is een vervolg op de biobased verpakking die Peeze in 2016 introduceerde.


De nieuwe composteerbare verpakking kan na gebruik gewoon bij het gft-afval. Daardoor is de milieu-impact vele malen kleiner. De verpakking is opgemaakt uit drie lagen: een bedrukte buitenlaag, een barrièrelaag en een seallaag. Hiervoor is gebruikgemaakt van Europese suikerbieten en cellulose. Ook het overdrukventiel en de inkten zijn gemaakt van volledig composteerbaar materiaal.

Het zijn deze drie lagen die de verpakking uniek in zijn soort maakt. "Twee lagen is gebruikelijk, maar dan is de barrièrefunctie minder groot", aldus Patrick. "De triplex laminaten hebben dezelfde eigenschappen als een conventionele folie, maar dan volledig composteerbaar én met optimaal behoud van barrière."

De verpakking is het resultaat van acht jaar onderzoek met alle partijen in de keten. Patrick: "Het is prachtig om betrokken te zijn geweest bij deze zeer bijzondere verpakking, waarbij elk detail nauwkeurig is besproken én ontwikkeld. Het resultaat is iets om heel erg trots op te zijn." Hij ziet ook toepassingen voor andere droge kruidenierswaren. 

Voor meer informatie: www.bio4pack.com