Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We gaan samen de uitdaging aan onze droom te realiseren"

Na 23 jaar overname Eemstuin

Tholen - Jouke Anema en Liz Wijma willen samen De Eemstuin overnemen. De Eemstuin is een Biologisch Dynamisch groenteteeltbedrijf in Uithuizermeeden. Deze werd 23 jaar gerund door Isabel Duinisveld en werd daarbij de laatste jaren bijgestaan door Idse Billenkamp.

Jouke vertelt, "Wij gaan samen de uitdaging aan onze droom te realiseren: De Eemstuin overnemen. We gaan ons uiterste best doen om net zulke lekkere, levenskrachtige en eerlijke groenten te telen als Isabel en Idse. Het is in deze tijd niet gemakkelijk om als jonge ondernemers die niet uit een boeren gezin komen toch een boeren bedrijf over te nemen. De grond is heel erg duur, de banken zijn huiverig en vinden het snel een risico. Zeker als starters lopen we hier tegenaan."



De Eemstuin is een economisch gezond en zelfredzaam bedrijf met afzet op de markt, zaadteelt en zorg. "Het ligt binnen ons bereik, zo lijkt het. We hebben gelukkig eigen vermogen om in te brengen en ons ondernemers plan ligt nu de bank. Om er echt zeker van te zijn dat dit gaat lukken voeren we ook nog een crowdfunding campagne. Hiermee proberen we in een maand tijd met hulp van betrokkenen 135.000 euro op te halen door middel van donaties en leningen."

Voor meer informatie:

Jouke Anema en Liz Wijma
De Eemstuin
M: 06 16720403
https://eemstuingaatdoor.wordpress.com/
eemstuin@gmail.com
www.eemstuin.nl