Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dirk Mulder, ING Sector Banking:

Biologisch de oplossing voor het wereldvoedselvraagstuk?

De groei van de wereldbevolking en de stijging van het welvaartsniveau stelt ons naar de toekomst toe voor een probleem in de productie van voedsel. Deze problematiek richt zich onder meer op te hoge CO2-uitstoot, gebrek aan biodiversiteit en bodemerosie. Bij de huidige discussie rond voedsel spelen naast milieu ook aspecten als gezondheid en diervriendelijkheid een belangrijke rol. Dat schrijft Dirk Mulder, Sector Banker Trade & Retail bij ING, in een artikel op LinkedIn.

De consument van de toekomst kijkt dan ook anders naar eten kopen en eten koken. Gezondheid, gemak, veilig en duurzaam zijn belangrijke ontwikkelingen voor de foodsector en beïnvloeden productie, assortimentskeuze en marketing. Biologische voeding speelt hierin een steeds belangrijkere rol.

Als jurylid van de Verkiezing Beste Biologische Winkel 2018 (inclusief verkiezing beste webwinkel) heeft Dirk nader kennis mogen maken met de biologische sector. "Bij ons thuis is er inmiddels al veel aandacht voor gezond, goed en verantwoord eten en mijn jongste zoon werkt met veel enthousiasme in een biologische winkel. Voor mij was de sector echter relatief nieuw. Ik was dan ook aangenaam verrast door de vriendelijkheid, het enthousiasme en de kennis die ik heb ervaren in de bio-sector en bij haar medewerkers."


Bron: LinkedIn / Dirk Mulder
Publicatiedatum: