Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Groente van eigen grond

3 maart: cursus Bodemkunde op Tuinderij de Es

Eten uit eigen (volks)tuin; groente van eigen land. Dat begint met een gezonde bodem en die vervolgens goed verzorgen. Op biologische Tuinderij de Es valt daar meer over leren. Op zaterdag 3 maart geeft docent Gerard Oomen een cursus praktische bodemkunde, geschikt voor zowel de gevorderden als voor de beginner. 

Met de juiste kennis kan men zelf beoordelen wat te doen en laten om de grond gezond en productief te houden. Na de theorie gaat men graven, prikken, ruiken en voelen en wordt er een korte bodemwandeling over de Belverse akkers gemaakt. Een gebied met meer dan 2000 jaar landbouwgeschiedenis, met dit jaar als extra mogelijkheid om een bodemmonster van de eigen (volks)tuin te laten analyseren. De kosten voor deze eendaagse cursus, inclusief lunch, koffie, thee en de bodemanalyse zijn 35 euro.


 
Op Tuinderij de Es telen ze al sinds 1981 biologische groente en worden mensen begeleid met een zorgvraag. Daarnaast worden er regelmatig aanschuifmaaltijden en cursussen georganiseerd. De tuinderij heeft een bijzondere vormgeving en kent een hoge biodiversiteit. Op de tuinderij wordt veel gedaan om de bodem productief én in balans te houden. Op diverse manieren wordt deze kennis en ervaring graag gedeeld.

Voor meer informatie:
info@tuindees.nl
www.tuindees.nl/agenda
Publicatiedatum: