Mededelingen

Vacatures

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Minister Carola Schouten:

"Jullie hebben met biologisch iets prachtigs in handen"

Tholen - Carola Schouten, minister van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit, maakte vorige week samen met Koningin Máxima een ronde over de Bio-beurs. Voorafgaand aan de officiële opening een toespraak. De minister is van mening dat het bio-logo iets is om trots op te zijn. "Tegen iedereen in de zaal wil ik zeggen: Jullie hebben met biologisch iets prachtigs in handen. Biologisch moet een sterk merk blijven." Volgens haar staat biologisch voor goed eten dat tegelijkertijd goed voor de aarde is. "En het is een manier om een goede prijs te krijgen voor eerlijk en hard werk. Daar gaat deze dag over."


Minister Schouten tijdens haar speech. Foto: Jan Peter Fiering.

Ze ging ook in op de groei die de sector doormaakt. "Grote veranderingen beginnen vaak buiten de massa om. Dit geldt ook voor de bio-landbouw, dat begonnen is vanuit idealisme." De minister is trots op hoe biologisch er nu voor staat. "Biologisch is inmiddels een sterk merk. We mogen trots zijn op de boeren en de keten. Dit is ook de enige keten die wettelijk is vastgelegd."

Ook de minister merkt dat de bio-consumptie toeneemt. "Steeds meer mensen vinden het belangrijk om biologisch te eten." Als gevolg hiervan zien meer en meer partijen volgens haar dat het kansen biedt om te investeren in biologisch. "Toch blijft de vraag of biologisch en businessmodellen samen gaan. Ik ben er van overtuigd dat dit kan."

De minister gaf aan dat bio-ondernemers met respect voor mens, dier en milieu produceren. "We moeten de ontwikkeling in biologisch blijven koesteren en op waarde blijven schatten." Ze pleit ook voor kortere ketens en meer focus op lokale producten. "Biologisch moet waarde houden, alleen dan zal de consumptie ook in de toekomst blijven stijgen." 

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Biologisch kan zijn waarde blijven behouden,mits het niet wordt kapot gemaakt door de grootwinkelbedrijven als jumbo,ah,aldi,lidl, plus,etc.
Men zou dan eventueel krijgen dat de telen door de grootgrutters het mes op de keel wordt gezet waardoor zij verplicht worden om eventueel beneden de kostprijs te moeten leveren.Wat dan ten koste gaat van de kwaliteit.
DAAR moet voor gewaakt wordenPiet van den Berg, Alphen aan den rijn - 2018/01/24 10:23:14.000© BioJournaal.nl 2018