Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: USDA wil biologische regelgeving aanpassen

Gebaseerd op input uit de sector en aanbevelingen van het National Organic Standards Board heeft de Marketing Service van het Amerikaanse ministerie van Landbouw een voorstel gedaan om de wetgeving voor de biologische sector aan te passen. Het ministerie wil met het voorstel de zogenaamde Nationale Lijst van toegestane en verboden middelen in de biologische sector aanpassen. 

In het algemeen zijn synthetische stoffen niet toegestaan voor de productie van biologische gewassen en vee. Niet-synthetische stoffen zijn wel toegestaan, behalve als de stof specifiek beschreven wordt als verboden. De Nationale Lijst identificeert de synthetische stoffen die wel toegestaan zijn en welke natuurlijke stoffen niet toegestaan zijn binnen de sector.

De aanpassingen die de USDA voorstelt, zouden:
  • 16 toegestane stoffen toevoegen aan de lijst, waardoor producenten en telers binnen de sector nieuwe handvaten krijgen;
  • Een stof (ivermectine) verbieden, omdat er inmiddels minder giftige alternatieven beschikbaar zijn;
  • Een natuurlijk bestrijdingsmiddel, rotenon, verbieden om een lijn te trekken met de regels van het Amerikaanse Milieubeschermingsagentschap;
  • veranderingen aanbrengen bij 17 stoffen die al op de lijst staan om het huidige gebruik weer te geven; zo zou het gebruik van synthetische vitamines voor vee uitgebreid worden met injecteerbare vitamines.
De periode van 60 dagen waarin het publiek kan reageren op het voorstel sluit op 19 maart 2018. Klik hier voor meer informatie over het insturen van een reactie.

Bron: Sentinel-Standard
Publicatiedatum: