Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Behoort een biologisch staatsbanket tot de mogelijkheden?

Verslag Máxima op Bio-beurs in Blauw Bloed

Het royalty-programma Blauw Bloed op NPO2 schonk afgelopen zaterdag 20 januari ook aandacht aan het bezoek van Koningin Máxima aan de Bio-beurs in Zwolle. De Italiaanse kok Felice Cicoria komt verschillende keren langs in de reportage. Hij kookte met producten van Amaizin en la BIO IDEA (merken van DO-IT). De stand van LeQrs komt ook meerdere malen in beeld.

Verder vertelt Minister Schouten wat meer over de rondleiding en de mooie initiatieven waar ze meer informatie over kregen. Schouten: "Ik probeer zelf ook bewust biologische producten te kopen. Zoals bijvoorbeeld vlees, groenten en koffie. Omdat je niet alleen maar moet roepen dat het meer biologisch moet. Als consument kan je daar zelf een bijdrage aan leveren. In die zin is het iets dat iedereen kan doen."

Daarna komt het bezoek van Máxima aan de stand van Yaviva in beeld. Yaviva is groothandel in natuurlijke cosmetica voor drogisterijen, apotheken, gezondheidswinkels, conceptstores en salons. Pieter Hofland: "Naar horen zeggen heeft ze specifiek gevraagd om in een cosmeticastand langs te komen. Ik ga er absoluut vanuit dat ze mooie crèmes gebruikt. Het ging met name om de link met het milieu. Ik denk dat ze heel begaan is met het milieu." Hij heeft niet durven vragen welke producten ze gebruikt. "Misschien hadden we dat even moeten doen ja." Ingrid Lijffijt vult aan: "Misschien moeten we haar eens een pakketje toesturen."

Op het laatst geeft de minister aan dat het heel mooi zou zijn om eens een biologisch staatsbanket te organiseren. "Ik weet zeker dat de boeren die hier aanwezig zijn daar heel graag een bijdrage aan willen leveren. Misschien is dit een goed idee. Wat mij betreft kan het en wat betreft die boeren zeker."

Klik hier voor meer informatie over de aflevering en om hem te bekijken. De reportage over de Bio-beurs start vanaf 8:25.
Publicatiedatum: