Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Groen over Organic Processors Conference:

"Zo'n mix van branchevertegenwoordigers op congresniveau tamelijk uniek"

Tholen – De Organic Processors Conference van IFOAM in Zwolle is op moment van schrijven net afgerond. De afgelopen 36 uur stonden in het teken van het thema 'biologisch verbeteren: digitale kansen voor biologische verwerkers'. Ook Jan Groen van Green Organics was als spreker bij het evenement betrokken. "Zo'n mix van branchevertegenwoordigers is op congresniveau tamelijk uniek", zegt de handelaar.

Jan spreekt over een divers bezoekerspubliek. Men kwam van heinde en verre. "Vanuit de handel en verwerking was een delegatie aanwezig, vergezeld van control bodies en beleidsmakers. Ook nieuwe businessvormen, zoals Hansalim, een Zuid-Koreaanse coöperatie, deden hun intrede. Het vermelden waard vanwege zijn unieke, breed gedragen lidmaatschaps- en financieringsvorm. De onderlinge sfeer op het congres was goed."

Tijdens zijn voordracht gaf Jan het publiek mee dat de biologische landbouw echt als movement opereert. "Digitalisering – of het nu gaat om apps, sociale media of andere ontwikkelingen – draagt in alle gevallen bij aan eerlijkere en transparantere handelsketens. De groep culture creators die zich met gezonde, biologische voeding bezighoudt groeit ook sterk. Allemaal ontwikkelingen die met elkaar samenhangen en die niet los van elkaar kunnen worden gezien. De hamvraag is dan ook hoe we de groei gaan managen en doorontwikkelen. Zeker in zo'n brede constellatie."