Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ook biologische boeren van de partij

Team Agro NL promoot Nederlandse land- en tuinbouw

Boeren uit verschillende landbouwsectoren hebben de krachten gebundeld in Stichting Team Agro NL. Met bestaande PR-initiatieven en organisaties gaan zij samen de PR en promotie voor de Nederlandse land- en tuinbouw zelf uitvoeren. In Team Agro NL hebben alle type landbouwsectoren en alle type boeren de handen ineen hebben geslagen. Gangbare boeren, biologische boeren, natuurboeren, veehouders en akkerbouwers en tuinders trekken voortaan gezamenlijk op. Team Agro NL wil functioneren als koepel waarin al bestaande PR-initiatieven samenwerken. 

Hiermee kan worden gewerkt aan effectieve en slagvaardige communicatie en PR voor de hele sector. Samenwerking, planning en afstemming met elkaar ontbreekt tot nu toe. Dit leidt tot een versnipperde boodschap, die het grote publiek niet bereikt. Bovendien communiceert ieder voor en met zijn eigen achterban. Het doel van Team Agro NL is om, door samen op te trekken, een krachtige sectorpromotie tot stand te brengen. Promotie en PR voor Nederlands voedsel moet vanuit de voedselmakers zelf komen, meent de stichting. 

Informatiebijeenkomst

Donderdagavond 11 januari hield Stichting Team Agro NL een informatiebijeenkomst voor bestaande PR-initiatieven. De samenwerking wordt in de komende periode verder vormgegeven en er zullen nog meer organisaties, sectoren en PR-initiatieven worden benaderd. De bedoeling is om door nauwe samenwerking, gezamenlijk promotiecampagnes te maken, bestaande campagnes te versterken, voorlichting te geven, lespakketten te laten ontwikkelen of bundelen en structureel te communiceren met politiek, media en maatschappij over de Nederlandse landbouwsector en het Nederlandse voedsel.

Oprichters

Stichting Team Agro NL is opgericht door melkveehouder Geertjan Kloosterboer, melkveehoudster Henny Verhoeven, pluimveehoudster Jolanda Kieftenbeld, schapenhouder Tom Dekker, varkenshouder Erik Stegink, biologisch varkenshouder Coen Bosch en Caroline van der Plas, eigenaar van het bureau Farm & Food Communication en oprichter @Boerburgertweet. De groep is de afgelopen weken uitgebreid met melkvee- en varkenshoudster Suzanne Ruesink, akkerbouwer Peter van Damme, varkenshouder Jan Vogels, natuurboer en melkveehouder Alex Datema, vleesveehoudster Anita Heijdra en melkveehoudster Femke Wiersma. 

Financiering

Team Agro NL denkt dat het haalbaar moet zijn om jaarlijks een substantieel bedrag op te halen uit de sector. Boeren en tuinders zullen worden benaderd om donateur te worden van de stichting en ook bedrijven in de keten zullen worden gevraagd om steun. Binnenkort start Team Agro NL een crowdfundingsactie. Team Agro NL is vanaf nu ook te volgen op Twitter en Facebook. De website www.teamagro.nl gaat binnenkort live.

Bron: Farm & Food Communication
Publicatiedatum: