Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Maurits Groen opent tweede dag Bio-beurs

Donderdag 18 januari om 10:15 uur opent Maurits Groen de tweede dag van de Bio-beurs; dé vakbeurs voor de biologische sector. Hij staat bekend als pleitbezorger voor duurzaamheid en oprichter van een aantal duurzame bedrijven. Ook de biologische sector werkt continu aan verduurzaming. Na de openingshandeling gaat Maurits kort in op het belang van verduurzaming en de hobbels die je daarbij onderweg tegenkomt. 



De Bio-beurs trekt jaarlijks 10.000 bezoekers. De vakbeurs richt zich op iedereen die werkzaam is in de biologische sector: van boer, handel en verwerking tot en met winkeliers. De Bio-beurs telt dit jaar ruim 360 stands en heeft een sterk inhoudelijk programma met 80 workshops en lezingen. De opening van dag twee vindt plaats in de Suyderseezaal.

Workshop nieuwe technologie

Aansluitend op de openingshandeling gaan Wageningen University hoogleraren Eldert van Henten (Agrarische Bedrijfstechnologie) en Rogier Schulte (AgroEcologie) in op de vraag wat de waarde is van nieuwe technologie voor de biologische landbouw. 

De biologische landbouw maakt steeds meer gebruik van technologie. Drones, sensoren en robots kunnen in potentie heel veel, maar passen deze technologieën bij het gedachtengoed van de biologische sector? En wat is de potentie van nieuwe technologie voor bijvoorbeeld onkruidbestrijding? Beide hoogleraren gaan in op de nieuwste ontwikkelingen en kansen van technologie. Een deel van deze innovaties is in praktijk te zien bij de Biomechatech, het nieuwe technologiedeel van de Bio-beurs.

Programma opening

10.00: Beurs open;
10.15: Openingshandeling;
Welkomstwoord door Bavo van den Idsert, directeur van Bionext. Maurits Groen geeft een kort statement over het belang van verduurzaming en de hobbels onderweg. Vervolgens zullen Maurits en Bavo een groene loper uitrollen, dwars door het midden van de zaal, zodat iedereen over de loper naar binnen komt en de beursvloer op het einde van de dag weer verlaat. Aansluitend volgt de workshop 'Wat is waarde van nieuwe technologie voor de biologische landbouw?'.

Voor meer informatie: www.bio-beurs.nl
Publicatiedatum: