Mededelingen

Vacatures

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Bistro De Stadshoeve ontvangt EKO-keurmerk Horeca Goud

Bistro De Stadshoeve krijgt als eerste restaurant in Zwolle het EKO-keurmerk Horeca Goud uitgereikt. Het certificaat geeft aan dat minimaal 80 procent van de ingrediënten van biologische kwaliteit zijn. Het certificaat wordt uitgereikt tijdens de Bio-beurs in Zwolle, de jaarlijkse vakbeurs voor de biologische sector.

Bij Bistro De Stadshoeve kan je ontsnappen aan de hectiek van alledag, De bistro is onderdeel van park de Stadshoeve, waardoor je het buitenleven middenin de stad ervaart. "Wij laten onze gasten genieten van de natuur en heerlijke gerechten uit de buurt. Wij werken uitsluitend samen met boeren uit de omgeving. Biologisch, puur en eerlijk", vertelt eigenaar Gerben Eshuis.

Controleerbaar

Om een EKO-keurmerk Horeca Goud te verkrijgen moet het horecabedrijf minimaal 80 procent van de levensmiddelen biologisch inkopen. De inkoop vindt plaats bij biologisch gecertificeerde leveranciers. Dit wordt onafhankelijk gecontroleerd door de Stichting EKO-keurmerk, middels een inspectie ter plaatse, waarbij ook de inkoopadministratie wordt gecontroleerd. Alleen producten en ingrediënten van gecertificeerd biologische leveranciers tellen mee. Stichting EKO-keurmerk verstrekt ook licenties voor biologische producenten en boerenbedrijven, en voor winkels met minimaal 90 procent biologische inkoop.

Duurzaamheid

Restaurants die het EKO-keurmerk dragen dienen duurzaamheidsaspecten door te voeren. Bistro De Stadshoeve wil bijvoorbeeld voedselverspilling tegengaan door samenwerking met de voedselbank en de kinderboerderij. 

Voor meer informatie: 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018