Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Bistro De Stadshoeve ontvangt EKO-keurmerk Horeca Goud

Bistro De Stadshoeve krijgt als eerste restaurant in Zwolle het EKO-keurmerk Horeca Goud uitgereikt. Het certificaat geeft aan dat minimaal 80 procent van de ingrediŽnten van biologische kwaliteit zijn. Het certificaat wordt uitgereikt tijdens de Bio-beurs in Zwolle, de jaarlijkse vakbeurs voor de biologische sector.

Bij Bistro De Stadshoeve kan je ontsnappen aan de hectiek van alledag, De bistro is onderdeel van park de Stadshoeve, waardoor je het buitenleven middenin de stad ervaart. "Wij laten onze gasten genieten van de natuur en heerlijke gerechten uit de buurt. Wij werken uitsluitend samen met boeren uit de omgeving. Biologisch, puur en eerlijk", vertelt eigenaar Gerben Eshuis.

Controleerbaar

Om een EKO-keurmerk Horeca Goud te verkrijgen moet het horecabedrijf minimaal 80 procent van de levensmiddelen biologisch inkopen. De inkoop vindt plaats bij biologisch gecertificeerde leveranciers. Dit wordt onafhankelijk gecontroleerd door de Stichting EKO-keurmerk, middels een inspectie ter plaatse, waarbij ook de inkoopadministratie wordt gecontroleerd. Alleen producten en ingrediŽnten van gecertificeerd biologische leveranciers tellen mee. Stichting EKO-keurmerk verstrekt ook licenties voor biologische producenten en boerenbedrijven, en voor winkels met minimaal 90 procent biologische inkoop.

Duurzaamheid

Restaurants die het EKO-keurmerk dragen dienen duurzaamheidsaspecten door te voeren. Bistro De Stadshoeve wil bijvoorbeeld voedselverspilling tegengaan door samenwerking met de voedselbank en de kinderboerderij. 

Voor meer informatie: 

Publicatiedatum: 16-1-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

17-5-2018 Eerste No Waste menu door Nederlandse cateraar
9-5-2018 EKO-certificaat zilver voor Mr. & Mrs. Watson
8-5-2018 Kindermaaltijden Jamie Oliver bevatten meer calorieŽn en vet dan fastfood
7-5-2018 "Werken volgens 'no waste'-principe houdt me scherp"
7-5-2018 3x vegetarisch en vegan eten in Londen
3-5-2018 Museumrestaurant Schokland vernieuwd
3-5-2018 Biologisch Patatje Vrede en een bijzondere familiegeschiedenis
3-5-2018 Restaurant Water en Brood gaat weer open
2-5-2018 Bartrends: biologische groentencocktails
1-5-2018 Vriendinnen gaan los in de keuken met biologisch fingerfood
30-4-2018 Folder wijst toeristen op bio-adressen in Gouda
26-4-2018 "Nu serveren we geen voer meer maar voeding"
24-4-2018 Genomineerden Gaia Green Awards 2018 bekendgemaakt
23-4-2018 Klanten op excursie met jubilerend BD-Totaal
17-4-2018 Hoe organiseer je een eco-bruiloft?
16-4-2018 "Gaan wekelijks voor bio-zuivel naar de boerderij in Wilp"
13-4-2018 'Het leven is mooi' gekoppeld aan biologisch bewust eten op z'n Italiaans
12-4-2018 Nice & Nuts nu ook in kiloverpakkingen bij BD-Totaal
11-4-2018 EXKi heeft vierde filiaal in Nederland geopend
6-4-2018 'De tuin van de smid' viert jubileum tijdens verbouwing

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *