Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Bistro De Stadshoeve ontvangt EKO-keurmerk Horeca Goud

Bistro De Stadshoeve krijgt als eerste restaurant in Zwolle het EKO-keurmerk Horeca Goud uitgereikt. Het certificaat geeft aan dat minimaal 80 procent van de ingrediŽnten van biologische kwaliteit zijn. Het certificaat wordt uitgereikt tijdens de Bio-beurs in Zwolle, de jaarlijkse vakbeurs voor de biologische sector.

Bij Bistro De Stadshoeve kan je ontsnappen aan de hectiek van alledag, De bistro is onderdeel van park de Stadshoeve, waardoor je het buitenleven middenin de stad ervaart. "Wij laten onze gasten genieten van de natuur en heerlijke gerechten uit de buurt. Wij werken uitsluitend samen met boeren uit de omgeving. Biologisch, puur en eerlijk", vertelt eigenaar Gerben Eshuis.

Controleerbaar

Om een EKO-keurmerk Horeca Goud te verkrijgen moet het horecabedrijf minimaal 80 procent van de levensmiddelen biologisch inkopen. De inkoop vindt plaats bij biologisch gecertificeerde leveranciers. Dit wordt onafhankelijk gecontroleerd door de Stichting EKO-keurmerk, middels een inspectie ter plaatse, waarbij ook de inkoopadministratie wordt gecontroleerd. Alleen producten en ingrediŽnten van gecertificeerd biologische leveranciers tellen mee. Stichting EKO-keurmerk verstrekt ook licenties voor biologische producenten en boerenbedrijven, en voor winkels met minimaal 90 procent biologische inkoop.

Duurzaamheid

Restaurants die het EKO-keurmerk dragen dienen duurzaamheidsaspecten door te voeren. Bistro De Stadshoeve wil bijvoorbeeld voedselverspilling tegengaan door samenwerking met de voedselbank en de kinderboerderij. 

Voor meer informatie: 

Publicatiedatum: 16-1-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

20-2-2018 Vegan winkel en biologische lunchroom in Gouda geopend
8-2-2018 Bio-fastfoodketen The Barn vůůr de zomer naar 8 vestigingen
5-2-2018 "Groeiende vraag vanuit horeca en catering"
30-1-2018 De Kas wederom 'Beste Biologische Restaurant'
23-1-2018 Daphne bio(m)ijsje geÔntroduceerd tijdens de Bio-beurs
15-1-2018 Masterclasses en proeverijen op Foodplein Bio-beurs
10-1-2018 Horeca zet in op zoutbewust eten
10-1-2018 Bronzen EKO-keurmerk voor cateraar De Goede Snackbar
10-1-2018 BookDinners: alternatief voor 'dure' boekingssites
2-1-2018 Omzetstijging Exki, maar ook nettoverlies toegenomen
22-12-2017 Afrekenen per gram in Gentse restaurant Lekker GEC
21-12-2017 "Goede voeding om gezond te groeien en te spelen"
21-12-2017 "De groene beweging begint zich te verspreiden in Nederland"
18-12-2017 Vooral festivals populair in groeiende evenementensector
15-12-2017 Nieuw duurzaam restaurant op de Westergasfabriek
13-12-2017 Proeverijen op het Foodplein van de Bio-beurs
11-12-2017 "Tien jaar geleden bio een hype, nu steeds meer grond voor"
5-12-2017 Duurzame inzameling van horeca-afval in Rotterdam
23-11-2017 Omzet leden Koninklijke Horeca Nederland in 2016 met 6,5% gestegen
22-11-2017 Rode Duivels danken WK-kwalificatie aan bio-dieet

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *