Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bistro De Stadshoeve ontvangt EKO-keurmerk Horeca Goud

Bistro De Stadshoeve krijgt als eerste restaurant in Zwolle het EKO-keurmerk Horeca Goud uitgereikt. Het certificaat geeft aan dat minimaal 80 procent van de ingrediƫnten van biologische kwaliteit zijn. Het certificaat wordt uitgereikt tijdens de Bio-beurs in Zwolle, de jaarlijkse vakbeurs voor de biologische sector.

Bij Bistro De Stadshoeve kan je ontsnappen aan de hectiek van alledag, De bistro is onderdeel van park de Stadshoeve, waardoor je het buitenleven middenin de stad ervaart. "Wij laten onze gasten genieten van de natuur en heerlijke gerechten uit de buurt. Wij werken uitsluitend samen met boeren uit de omgeving. Biologisch, puur en eerlijk", vertelt eigenaar Gerben Eshuis.

Controleerbaar

Om een EKO-keurmerk Horeca Goud te verkrijgen moet het horecabedrijf minimaal 80 procent van de levensmiddelen biologisch inkopen. De inkoop vindt plaats bij biologisch gecertificeerde leveranciers. Dit wordt onafhankelijk gecontroleerd door de Stichting EKO-keurmerk, middels een inspectie ter plaatse, waarbij ook de inkoopadministratie wordt gecontroleerd. Alleen producten en ingrediƫnten van gecertificeerd biologische leveranciers tellen mee. Stichting EKO-keurmerk verstrekt ook licenties voor biologische producenten en boerenbedrijven, en voor winkels met minimaal 90 procent biologische inkoop.

Duurzaamheid

Restaurants die het EKO-keurmerk dragen dienen duurzaamheidsaspecten door te voeren. Bistro De Stadshoeve wil bijvoorbeeld voedselverspilling tegengaan door samenwerking met de voedselbank en de kinderboerderij. 

Voor meer informatie: 
Publicatiedatum: