Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Een ideale melk om op te schuimen"

Bio-beurs: Weerribben Zuivel introduceert A2 volle Jersey melk

Tijdens de Bio-beurs in Zwolle zal Weerribben Zuivel voor het eerst A2 volle Jersey melk presenteren. De melk is afkomstig van Jersey-koeien en bevat van nature meer vet en eiwit. Daarom is A2 volle jersey melk ook ideaal om op te schuimen.

 
Voor het maken van een goede cappuccino speelt het soort melk dat je gebruikt een belangrijke rol. Een cappuccino bestaat namelijk voor tweederde uit melk. De juiste verhouding tussen vet en eiwit in de melk, is cruciaal. De A2 volle Jersey melk van Weerribben Zuivel bevat een hoog vet percentage (6%) wat zorgt voor een romige volle smaak en helpt bij het 'smeuïg' houden van het melkschuim, ook wel lobbigheid genoemd. Het hoge eiwitgehalte zorgt er voor dat deze melk zeer goede schuimeigenschappen heeft en dus perfect is om cappuccino mee te maken. Kom het zelf ervaren op de stand van Weerribben Zuivel tijdens de Bio-beurs waar een barista heerlijke cappuccino's maakt voor de bezoekers.
 
Koemelk bevat eiwit, waarvan 82% caseïne. Vroeger bevatte alle koemelk betacaseïne A2, de zogenaamde oermelk. Eeuwen geleden, als gevolg van migratie en domesticering, vond er bij de Europese rassen een mutatie plaats waardoor de genetische samenstelling in het betacaseïne eiwit veranderde. Deze nieuwe variant van bètacaseïne is bekend als het eiwit A1-betacaseïne. Weerribben Zuivel A2 volle Jersey melk is afkomstig van speciaal geselecteerde koeien, die uitsluitend koemelk leveren met betacaseïne A2. 

Weerribben Zuivel is op de Bio-beurs te vinden in stand 186.

Voor meer informatie: edwin.crombags@weerrribbenzuivel.nl
Publicatiedatum: