Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bio-beurs: Biohuis organiseert waardengesprek met duurzame top 100'ers

"Hoe helpt techniek de ecologie verder?"

Tholen - Biohuis zal ook dit jaar haar ledenvergadering houden op de eerste dag van de Bio-beurs (17 januari). Dit is echter lang niet de enige inbreng van de vereniging tijdens de beurs, zo geeft Biohuis-bestuurslid Kees van Zelderen aan. "Ik kijk bijvoorbeeld erg uit naar het gesprek dat ik na afloop van de vergadering aan zal gaan met een aantal personen die in de duurzame top 100 opgenomen zijn. Dit programmaonderdeel is voor iedereen toegankelijk. Hiervoor hebben we de nummer 1 uitgenodigd, Volkert Engelsman, evenals Krispijn van den Dries en IJsbrand Snoeij. Dit wordt een waardengesprek, wat maakt dat je doet wat je doet? Wat zijn de drijfveren van deze ondernemers? Uiteraard verwachten we hiervoor ook de nodige interactie vanuit de zaal, vragen zijn meer dan welkom." (Nr. 2 in het beursprogramma)

Biohuis is ook bij de organisatie van drie andere onderdelen van het Bio-beursprogramma betrokken. "Krijn Poppe, die samen met Louise Fresco een rapport heeft geschreven over het nieuwe Europees Landbouw Beleid, zal een overzicht geven van wat we hiervan kunnen verwachten. En vanuit de boerengroep van IFOAM hebben we een conceptvisie opgesteld, waar we meer over vertellen. Wij zijn van mening dat publiek geld aan publieke middelen besteed moeten worden. Projecten die een betere biodiversiteit opleveren, een betere milieu-impact hebben en beter voor het klimaat zijn." (Nr. 24 in het beursprogramma)

Alex Datema zal donderdag de workshop 'Natuurinclusieve landbouw en biologisch geven'. Hij is hiervoor de uitgelezen persoon, aangezien hij sinds 2016 voorzitter is van BoerenNatuur.nl, de koepelorganisatie van alle 40 collectieven in Nederland die zich bezig houden met agrarisch natuur- en landschapsbeheer. "Hij kan precies vertellen wat natuurinclusief in relatie met biologisch kan gaan betekenen. Hij kan voor de deelnemers aan de workshop handen en voeten geven aan natuurinclusieve landbouw. Wat zou je moeten doen om in aanmerking te komen voor subsidies en dergelijke?"

Op uitnodiging van Biohuis komt Edith Lammerts van Bueren (Nr. 56 en 57) meer vertellen over biologische plantenveredeling. Edith nam in december 2017 afscheid van het Louis Bolk Instituut. "Edith zal tijdens deze workshop haar afscheidsrede over toekomstbestendige veredeling nogmaals ten gehore brengen. En na afloop van de workshop is er ruimte om met haar en elkaar na te praten"

Voor donderdagochtend zijn Eldert van Henten en Rogier Schulte van Wageningen Universiteit uitgenodigd om meer te vertellen over nieuwe technologieën. "Techniek heeft ons in het verleden een beetje weggeleid van de ecologie. Het maakte allerlei dingen mogelijk waardoor je de natuur niet meer nodig had. De vraag is nu hoe je met slimme technologie toch ecologie leidend kan laten zijn. Welke nieuwe technieken kunnen ecologie makkelijker maken? Kortom: wat vraagt de ecologie en hoe helpt de techniek ons verder? Eldert en Rogier verzorgen een duopresentatie en met behulp van allerlei moderne technieken zal er veel interactie zijn met de mensen in de zaal. Zeker de moeite waard dus om bij te wonen."

Voor meer informatie: www.biohuis.org en www.bio-beurs.nl