Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Masterclasses en proeverijen op Foodplein Bio-beurs

Kom proeven op het Foodplein: twee dagen lang live cooking met topproducten van biologische kwaliteit door topchefs Jeroen van Deursen, Nel Schellekens en Han Everts. Volg hun (gratis) masterclasses. Ontmoet biologische groothandels en proef de nieuwste food producten.



Chef-koks op het Foodplein

Dat zijn Jeroen van Deursen, de ‘stoer-eerlijk’ kokende chef-kok van het EKO-gecertificeerde restaurant Koetshuis Rhederoord en kop-tot-kontchef Nel Schellekens, chef-kok van Gasterij de Gulle Waard. Jeroen van Deursen kookt met de biologische producten van tien producenten en laat met slimme, creatieve recepturen zien dat biologisch koken niet per definitie duurder hoeft te zijn. Voor bezoekers van het Foodplein is dit de ultieme kans om deze producten op een andere, verrassende manier te proeven. Nel Schellekens demonstreert op beide dagen in verschillende sessies haar inventiviteit op het gebied van no waste cooking. Geen stengeltje, schilletje of steeltje laat ze onbenut in haar keuken en kiest bewust voor wat ze de ‘bijvangst’ (mannetjesdieren) in onze voedselproductie noemt. Fans en nieuwsgierigen kunnen tijdens de Bio-beurs drie maal daags hun hart ophalen aan haar workshops. Han Everts, chef-kok van De Aubergerie in Amersfoort en lid van Les Amis Saisonnier, verzorgt een speciale masterclass op 18 januari. Zijn keuken is eigentijds Frans, gelardeerd met internationale invloeden. Hij werkt met seizoensproducten, liefst uit eigen regio: kersvers.
 

Gastheren van het Foodplein

De presentatie van het Foodplein is op woensdag 17 januari in handen van horeca-adviseur André Brouwer en op donderdag 18 januari van gastronomisch verhalenverteller Guus Thijssen (gamechanger Food100).

Voor meer informatie: www.bio-beurs.nl  

Publicatiedatum: 15-1-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

20-2-2018 Vegan winkel en biologische lunchroom in Gouda geopend
8-2-2018 Bio-fastfoodketen The Barn vóór de zomer naar 8 vestigingen
5-2-2018 "Groeiende vraag vanuit horeca en catering"
30-1-2018 De Kas wederom 'Beste Biologische Restaurant'
23-1-2018 Daphne bio(m)ijsje geïntroduceerd tijdens de Bio-beurs
16-1-2018 Bistro De Stadshoeve ontvangt EKO-keurmerk Horeca Goud
10-1-2018 Horeca zet in op zoutbewust eten
10-1-2018 Bronzen EKO-keurmerk voor cateraar De Goede Snackbar
10-1-2018 BookDinners: alternatief voor 'dure' boekingssites
2-1-2018 Omzetstijging Exki, maar ook nettoverlies toegenomen
22-12-2017 Afrekenen per gram in Gentse restaurant Lekker GEC
21-12-2017 "Goede voeding om gezond te groeien en te spelen"
21-12-2017 "De groene beweging begint zich te verspreiden in Nederland"
18-12-2017 Vooral festivals populair in groeiende evenementensector
15-12-2017 Nieuw duurzaam restaurant op de Westergasfabriek
13-12-2017 Proeverijen op het Foodplein van de Bio-beurs
11-12-2017 "Tien jaar geleden bio een hype, nu steeds meer grond voor"
5-12-2017 Duurzame inzameling van horeca-afval in Rotterdam
23-11-2017 Omzet leden Koninklijke Horeca Nederland in 2016 met 6,5% gestegen
22-11-2017 Rode Duivels danken WK-kwalificatie aan bio-dieet

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *