Chef-koks op het Foodplein
Dat zijn Jeroen van Deursen, de ‘stoer-eerlijk’ kokende chef-kok van het EKO-gecertificeerde restaurant Koetshuis Rhederoord en kop-tot-kontchef Nel Schellekens, chef-kok van Gasterij de Gulle Waard. Jeroen van Deursen kookt met de biologische producten van tien producenten en laat met slimme, creatieve recepturen zien dat biologisch koken niet per definitie duurder hoeft te zijn. Voor bezoekers van het Foodplein is dit de ultieme kans om deze producten op een andere, verrassende manier te proeven. Nel Schellekens demonstreert op beide dagen in verschillende sessies haar inventiviteit op het gebied van no waste cooking. Geen stengeltje, schilletje of steeltje laat ze onbenut in haar keuken en kiest bewust voor wat ze de ‘bijvangst’ (mannetjesdieren) in onze voedselproductie noemt. Fans en nieuwsgierigen kunnen tijdens de Bio-beurs drie maal daags hun hart ophalen aan haar workshops. Han Everts, chef-kok van De Aubergerie in Amersfoort en lid van Les Amis Saisonnier, verzorgt een speciale masterclass op 18 januari. Zijn keuken is eigentijds Frans, gelardeerd met internationale invloeden. Hij werkt met seizoensproducten, liefst uit eigen regio: kersvers.Gastheren van het Foodplein
De presentatie van het Foodplein is op woensdag 17 januari in handen van horeca-adviseur André Brouwer en op donderdag 18 januari van gastronomisch verhalenverteller Guus Thijssen (gamechanger Food100).Voor meer informatie: www.bio-beurs.nl