Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Publiek-private samenwerking Food Value Impact van start

Een consortium van 19 partners, bestaande uit kennisinstellingen, bedrijven en non-profit organisaties, gaat duidelijk maken welke interventies consumenten daadwerkelijk verleiden tot gezondere of duurzamere voedselkeuzes in hun werkomgeving, buitenshuis en online. Ze hebben daar de publiek-private samenwerking Food Value Impact voor opgezet. 



De bedrijven binnen Food Value Impact zijn vooral actief in 'out of home', kanalen en 'online foodboxen'. Bij relevante interventies kan worden gedacht aan het optimaliseren van porties van groente, vlees en vis in horecagelegenheden en bedrijfsrestaurants. Het doel is om de milieu-impact en voedselverspilling te verlagen en tegelijkertijd de gezondheid en tevredenheid van gasten positief te be´nvloeden. Binnen het samenwerkingsproject wordt de kennis en de praktijk samengebracht door interventies te ontwikkelen met een sterke wetenschappelijke basis en een praktische toepasbaarheid binnen het bedrijfsleven. Er zijn een aantal voorwaarden voor succes: er moet vraag zijn naar de ge´ntroduceerde producten, de klanten moeten tevreden zijn en blijven en de interventie moet organisatorisch en kostentechnisch uitvoerbaar zijn. 


Gedragsmetingen

Het project levert nieuwe inzichten in hoe consumenten worden verleid tot gezonder of duurzamer voedselkeuzegedrag. Samen met de partners wordt onder meer gekeken naar wat er hoe gezond voedsel kan worden aangeboden tijdens vergadermomenten zodat werknemers al een deel van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten of fruit binnenkrijgen. Daarnaast worden betere methoden ontwikkeld om echt gedrag te meten onder grote groepen mensen in 'real life settings'. Ook komt er een overzicht van de bestaande kennis over de effecten van diverse gedragsbepalende factoren op gezonde en duurzame voedselkeuzegedrag van consumenten in de praktijk.

19 partijen

De publiek-private samenwerking Food Value Impact is een samenwerkingsverband tussen het Clusius College, Compass Group, Dutch, de gemeente Horst aan de Maas, de gemeente Venray, de gemeente Venlo en de gemeente Medemblik, Greenco, The Greenery, Greenport Noord-Holland Noord, HMSHost International, Koninklijke Horeca Nederland, Louis Bolk Instituut, Unilever, Van der Valk International, Van Gelder groente & fruit, Variatie in de Keuken en Wageningen Economic Research dat mede gefinancierd is door Rabobank Co÷peratie Fonds Amsterdam. Het project Food Value Impact wordt gefinancierd door de Topsector Agri & Food en de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

Bron: Wageningen Economic Research

Publicatiedatum: 12-1-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

19-1-2018 Einde wereldwijde fosfaatvoorraden in zicht
17-1-2018 Bioland eist biologische omslag van toekomstige Duitse regering
17-1-2018 Vandaag hoorzitting over patenten
15-1-2018 Spaanse consumptie bio-voedsel blijft stijgen
15-1-2018 Onderzoeksresultaten Core Organic uitgebreid gepresenteerd
12-1-2018 Uitbreiding Nationale Annex voor biologisch uitgangsmateriaal
11-1-2018 Fusie UTZ en Rainforest Alliance afgerond
11-1-2018 "Mannen bang dat groene lifestyle hun masculiniteit ondermijnt"
10-1-2018 Natuur- en milieuorganisaties roepen op tot transitie van de landbouw
10-1-2018 WalloniŰ legt lat voor bio opnieuw hoger
10-1-2018 ThijsTeas: ijsthee van restfruit
4-1-2018 "Bio moet dringend opbrengsten verhogen"
4-1-2018 Raadpleging sectoren nieuwe EU bio-wetgeving
3-1-2018 Bio in 2030: de Vlaamse kijk op de toekomst
3-1-2018 KNMI: "Warm, zonovergoten en nat 2017"
2-1-2018 Mindere groei bio-sector in Overijssel
2-1-2018 Voedingstrends in 2018 volgens WholeFoods
2-1-2018 Milieulijst 2018 gepubliceerd
2-1-2018 Bio-voedsel British Colombia vanaf 2018 certificeringsplichtig
22-12-2017 Nederlandse biologische landbouwareaal +19%

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *