Mededelingen

Vacatures

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

17 januari op Bio-beurs: workshop 'onbewust gedrag, bewust beïnvloeden'

Consumenten verleiden tot een natuurvoedingslifestyle

Natuurvoeding- en Demeter-gecertificeerde producten gaan hand in hand. Natuurvoedingsspeciaalzaken kunnen zich met Demeter-producten, producten van de biodynamische landbouw, positief onderscheiden binnen foodretail. Daarbij stapelen de bewijzen zich op dat natuurvoeding en de daarbij behorende leefstijl bijdragen aan persoonlijke gezondheid en de gezondheid van de aarde. 

Het koopproces vindt grotendeels automatisch en onbewust plaats. Welke interventies zijn er mogelijk om dit proces te beïnvloeden naar de aankoop van gezonde Demeter producten? Nudging is een bekende methode met als doel in het belang van de consument (aankoop)gedrag positief te beïnvloeden. 

In de workshop wordt ingegaan op het verschil tussen natuurvoeding en biologisch. Uitgelegd wordt wat nudging is aan de hand van diverse voorbeelden. Wat kun je zelf doen om de verkoop van Demeter-producten en/of natuurvoeding te stimuleren? De workshop is bedoeld voor winkeliers, producenten en voedingsadviseurs. 

De biodynamische landbouw is de enige landbouwvorm die de aarde vitaal houdt en vitale voeding produceert. Daarmee geven Demeter-producten richting aan algehele gezondheid van mens en aarde. Alle reden om op positieve wijze consumenten een duwtje te geven in deze richting. Nudge betekent letterlijk: duwtje in de goede richting. In deze workshop ligt de nadruk op duwtjes in de richting van gezonde (biodynamische) natuurvoeding. 

De workshop wordt gegeven door Henny de Lint, docente Kraaybeekerhof Academie en Ellen J. Folkersma, leider Kraaybeekerhof Academie en vangt aan om 11:30 uur in workshopruimte E. 

Alvast een voorproefje? Lees hier een sneak preview.

Voor meer informatie: www.kraaybeekerhof.nl

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018