Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
17 januari op Bio-beurs: workshop 'onbewust gedrag, bewust beïnvloeden'

Consumenten verleiden tot een natuurvoedingslifestyle

Natuurvoeding- en Demeter-gecertificeerde producten gaan hand in hand. Natuurvoedingsspeciaalzaken kunnen zich met Demeter-producten, producten van de biodynamische landbouw, positief onderscheiden binnen foodretail. Daarbij stapelen de bewijzen zich op dat natuurvoeding en de daarbij behorende leefstijl bijdragen aan persoonlijke gezondheid en de gezondheid van de aarde. 

Het koopproces vindt grotendeels automatisch en onbewust plaats. Welke interventies zijn er mogelijk om dit proces te beïnvloeden naar de aankoop van gezonde Demeter producten? Nudging is een bekende methode met als doel in het belang van de consument (aankoop)gedrag positief te beïnvloeden. 

In de workshop wordt ingegaan op het verschil tussen natuurvoeding en biologisch. Uitgelegd wordt wat nudging is aan de hand van diverse voorbeelden. Wat kun je zelf doen om de verkoop van Demeter-producten en/of natuurvoeding te stimuleren? De workshop is bedoeld voor winkeliers, producenten en voedingsadviseurs. 

De biodynamische landbouw is de enige landbouwvorm die de aarde vitaal houdt en vitale voeding produceert. Daarmee geven Demeter-producten richting aan algehele gezondheid van mens en aarde. Alle reden om op positieve wijze consumenten een duwtje te geven in deze richting. Nudge betekent letterlijk: duwtje in de goede richting. In deze workshop ligt de nadruk op duwtjes in de richting van gezonde (biodynamische) natuurvoeding. 

De workshop wordt gegeven door Henny de Lint, docente Kraaybeekerhof Academie en Ellen J. Folkersma, leider Kraaybeekerhof Academie en vangt aan om 11:30 uur in workshopruimte E. 

Alvast een voorproefje? Lees hier een sneak preview.

Voor meer informatie: www.kraaybeekerhof.nl
Publicatiedatum: