Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse bio-sector verwelkomt 'Green Brexit'-belofte overheid

De Britse bio-sector is enthousiast over de belofte van een 'Green Brexit', die werd aangekondigd in een toespraak van de minister van Milieu, Michael Gove.

Tijdens zijn speecht bij de Oxford Farming Conference zei Gove dat de bescherming van 'natuurlijk kapitaal' centraal moet staan bij het toekomstige beleid voor voedselproductie en teeltpraktijken. Hij geeft aan dat overheidsfinanciering gebruikt moet gaan worden voor een gezonder milieu en duurzamere teeltsector.

Helen Browning, algemeen directeur van de Soil Association, vertelt: "We verwelkomen de verschuiving naar een landbouwbeleid dat het beschermen van het milieu en de nadruk op de vitale links tussen voeding, de teeltsector en de volksgezondheid centraal stelt. Het duidelijke schema levert de nodige duidelijkheid voor telers, en de toezeggingen over openbare aanbesteding en betere labeling zijn belangrijk voor zowel voedselproducenten en consumenten. Nu hopen we nog meer details te krijgen over hoe telers worden aangemoedigd om een beter dierenwelzijn te bereiken, andere middelen dan synthetische bestrijdingsmiddelen te gaan gebruiken en de waterkwaliteit te verbeteren.

"De beste test van deze transitie is of het Engelse voedsel- en teeltsysteem is opgewassen tegen de uitdagingen van de volksgezondheid, dat breed werd uitgemeten in de speech, en tegen klimaatverandering, dat slechts twee keer kort werd genoemd. De overheid moet zich daarnaast toeleggen op een biologische en agro-ecologische aanpak waarvan bewezen is dat ze een positieve invloed hebben op dierenwelzijn, biodiversiteit, bodemgezondheid en klimaatverandering - zowel tijdens als na 2024."

Roger Kerr, directeur bij Organic Farmers & Growers, verwelkomt ook de nieuwe richting die Gove in zijn Oxford toespraak aanduidt: "Door biologisch te produceren kunnen we de uitdagingen die Gove in zijn toespraak besprak overwinnen. We kunnen ons hiermee richten op de bescherming van natuurlijk kapitaal, het innovatieve denkwerk van biologische voedselproducenten en het succes van de biologische Retail. OF&G vraagt om officiĆ«le erkenning van de voordelen die biologisch produceren biedt." 

Bron: Natural Products Global
Publicatiedatum: