Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

OTA blijft vechten tegen Trumps beleid

De Amerikaanse Organic Trade Association (OTA) zegt dat het blijft vechten tegen de "aanval op de biologische sector" de Trump-regering.



Het Amerikaanse overkoepelend orgaan zegt dat het "ontzet" is dat het ministerie van Landbouw (USDA) een wetsvoorstel wil schrappen. De regelgeving werd gecreƫerd tijdens de laatste dagen van de Obama regering en was bedoeld om de wetgeving rond dierenwelzijn onder het US National Organic Program (NOP) te verbeteren.

In november kondigde de USDA aan dat de invoering van de Biologische Veehouderij en Poultry Practices Proposed (OLPP) wetgeving (die in eerste instantie in maart 2017 ingevoerd zouden worden) zou worden uitgesteld tot maart 2018. In december 2017 stelde het ministerie echter voor om de wet helemaal te schrappen. 

Als reden hiervoor geeft het ministerie dat de wetgeving rond dierenwelzijn buiten het werkgebied van de NOP ligt en bovendien juridisch gezien niet sterk staat. In een officiĆ«le reactie zeggen ze: "Niets in [het statuut] autoriseert de wetgeving rond dierenwelzijn die in het OLPP staan." 

De OTA, die een rechtszaak tegen het ministerie heeft aangespannen, zegt in een verklaring: "Deze ondoordachte stap van het ministerie wordt genomen terwijl bijna alle biologische bedrijven en consumenten deze wetgeving steunen. Volgens de eigen berichtgeving van het ministerie hebben ze 47.000 reacties gekregen op het voorstel tijdens de reactieperiode. Hiervan was 99% voor het voorstel. Slechts 28 mensen lieten weten het er oneens mee te zijn."

"Het USDA kiest ervoor om de groeiende vraag vanuit consumenten naar voedseltransparantie te negeren. Consumenten gaan ervan uit dat het biologische keurmerk een belangrijk verschil maakt in de productiepraktijk. We begrijpen niet dat de Trump-administratie acties onderneemt die deze bloeiende Amerikaanse sector kan schaden. Bovendien lijkt de regering niet eens te weten dat biologische standaards verplicht zijn in plaats van vrijwillig."

Omdat de OTA verwacht dat de USDA de voorgestelde wetgeving permanent wil schrappen, zeggen ze zich hier tegen blijven te verzetten. "We blijven vechten om de biologische standaard hoog te houden. We zullen het ministerie in de rechtszaal gaan zien en we zijn ervan overtuigd dat wij de winnende partij zullen zijn." 

Bron: Natural Products Global
Publicatiedatum: