Mededelingen

Vacatures

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

'Omdenker' Jan Schrijver en de Tuinbouw Ondernemersprijs

Bert van Ruitenbeek, directeur van Stichting Demeter, stuurde het volgende bericht in over de uitreiking van de jaarlijkse Tuinbouw Ondernemersprijs:

"Jan Schrijver van biologisch-dynamisch vollegrondsbedrijf de Lepelaar was één van de drie genomineerden voor de jaarlijkse Tuinbouw Ondernemersprijs. Een prestigieuze prijs die op woensdag 10 januari in de Keukenhof is uitgereikt aan het bedrijf Royal Lemkes.

De uitreiking stond met een presentatie vanuit de marketeer van Tony Chocolonely grotendeels in het teken van duurzaamheid. Dat ging vooral over 'omdenken' en slaafvrije chocola. Kun je heel anders naar een probleem kijken en daar een oplossing voor verzinnen?

Bij de veelal glastuinders gaat het nog vooral over hoe brengen we energiegebruik terug, gebruik van plastic, gebruik van middelen." 


Jan Schrijver. Foto: Annelijn Steenbruggen.

"In het midden van één van de grootste kassengebieden van de wereld, met enorme exporten aan bloemen, bollen en fruit (tegenwoordig ook steeds meer bananen uit Nederlandse kassen!) was Jan Schrijver – tevens voorzitter van Stichting Demeter – daarmee een vreemde eend in de bijt.

Want Jan gebruikt geen plastic, heeft een 'koude kas' dus stookt geen fossiele brandstof voor verbouw van zijn voedingsgewassen en gebruikt ook geen chemische middelen.

Het was onwaarschijnlijk dat in deze hightech wereld waar heel veel geld in omgaat een relatief – qua omzet – klein bio-dynamisch bedrijf zou winnen, maar dat de jury hem heeft genomineerd was al een geweldig signaal dat er daadwerkelijk iets aan het veranderen is.

Hopelijk heeft Jan z'n bijdrage ervoor gezorgd dat er meer mensen gaan 'omdenken'."

Bert van Ruitenbeek
Directeur Stichting Demeter


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018