Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rijstvellen voor Vietnamese summer rolls

De rijstvellen van Amaizin zijn gemaakt van biologische rijst (62%) en biologische tapiocazetmeel om de vellen iets elastischer te maken en gemakkelijker te rollen.
Met rijstvellen maak je in een handomdraai Vietnamese summer rolls, Bánh Tráng. Deze glutenvrije loempia's worden gevuld met vlees en/of knapperige groenten en dip je in een lekker sausje. Vullen, rollen en genieten maar. Je kunt ze ook stomen of rauw eten en het past binnen een Vegan-dieet.



Hoe maak je rijstvellen?

Voor het maken van het rijstvellen worden het rijstmeel en tapiocazetmeel eerst opgelost in water. Vervolgens wordt de melkachtige substantie die dan ontstaat uitgegoten over een plaat die in een bandoven wordt gedroogd. Uit de dunne vellen rijstpapier worden de vormen gestand en vervolgens verpakt. Zowel de biologische rijst als de tapioca worden lokaal geteeld.

Sociale projecten

Om het leven en de inkomsten van 500 kleine Cambodjaanse rijstboeren in het Lavea district te verbeteren, ondersteunt de producent de boeren door het verstrekken van gratis Jasmijn rijst zaden. Ook traint en onderwijst de organisatie sinds 2014, boerencoöperaties (dit zijn ongeveer 2000 families) in Preah Vihear in de technieken van biologische landbouw. Met dit pionierswerk hopen zij in Cambodja een stabiele biologische landbouwtak op te bouwen dat zorgt voor een betere omstandigheden voor mens en milieu.

Amaizin Rijstvellen zijn verkrijgbaar bij Natudis.

Natudis en Amaizin zijn allebei van de partij op de Bio-beurs in Zwolle (17 en 18 januari). Natudis is te vinden in stand 139 en Amaizin in stand 166.

Klik hier voor meer informatie over de rijstvellen op de website van Natudis en hier om naar de website van Amaizin te gaan.
Publicatiedatum: