Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
VOER – vaart maken met de voedseltransitie

18 december: workshop over voedseltransitie

Korte ketens, innovatieve kassen, viswijzers, vegaburgers, bio-koeien en bloemrijke akkerranden. Het barst in Nederland de laatste jaren van de initiatieven om de voedselketen duurzaam te maken. Maar leiden al deze initiatieven ook tot een omslag naar een gezond, duurzaam en eerlijk voedselsysteem zoals de theorie over transities ons leert? Of blijft duurzaam een lekker rendabel marktsegment en verdwijnen vernieuwers één voor één moegestreden van het toneel? Sandra van Kampen (www.deschaalvankampen.nl) en Youetta Visser (www.yfactor.nl) gingen op pad om uit te vinden hoe het ervoor staat met de voedseltransitie in Nederland. Kunnen we het huidige ongezonde en milieuonvriendelijke voedselsysteem radicaal veranderen of blijft het bij kleine stapjes? Kijkt de overheid toe of neemt zij het voortouw? Krijgen koplopers steun en kunnen zij opschalen? Ontstaan her en der regionale ketens? En wie leidt de nieuwe professionals op? 



Voor hun zojuist verschenen boek VOER – vaart maken met de voedseltransitie interviewden zij 25 wetenschappers, ondernemers, boeren, koks, beleidsmakers en onderwijsmensen en tekenden zij op wat wel en vooral niet helpt om de voedseltransitie te versnellen. Op woensdag 17 januari van 19:00 tot 20:00 uur geven Sandra van Kampen en Youetta Visser een workshop op de Biobeurs over hun zojuist verschenen boek 'VOER – vaart maken met de voedseltransitie'. In de workshop vertellen zij meer over hun bevindingen en denken zij graag samen met deelnemers verder na over versnelling.

Sandra van Kampen is oprichter van De schaal van Kampen, voorheen Urgenda en Stichting Natuur & Milieu. Youetta Visser is juridisch onderzoeksbegeleider (onder andere bij WODC en Universiteit Utrecht) en presentator. De workshop vindt plaats in workshopruimte D. Het boek is te koop op de beurs, maar ook online te bestellen.
Publicatiedatum: