Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




VOER – vaart maken met de voedseltransitie
18 december: workshop over voedseltransitie

Korte ketens, innovatieve kassen, viswijzers, vegaburgers, bio-koeien en bloemrijke akkerranden. Het barst in Nederland de laatste jaren van de initiatieven om de voedselketen duurzaam te maken. Maar leiden al deze initiatieven ook tot een omslag naar een gezond, duurzaam en eerlijk voedselsysteem zoals de theorie over transities ons leert? Of blijft duurzaam een lekker rendabel marktsegment en verdwijnen vernieuwers één voor één moegestreden van het toneel? Sandra van Kampen (www.deschaalvankampen.nl) en Youetta Visser (www.yfactor.nl) gingen op pad om uit te vinden hoe het ervoor staat met de voedseltransitie in Nederland. Kunnen we het huidige ongezonde en milieuonvriendelijke voedselsysteem radicaal veranderen of blijft het bij kleine stapjes? Kijkt de overheid toe of neemt zij het voortouw? Krijgen koplopers steun en kunnen zij opschalen? Ontstaan her en der regionale ketens? En wie leidt de nieuwe professionals op? 



Voor hun zojuist verschenen boek VOER – vaart maken met de voedseltransitie interviewden zij 25 wetenschappers, ondernemers, boeren, koks, beleidsmakers en onderwijsmensen en tekenden zij op wat wel en vooral niet helpt om de voedseltransitie te versnellen. Op woensdag 17 januari van 19:00 tot 20:00 uur geven Sandra van Kampen en Youetta Visser een workshop op de Biobeurs over hun zojuist verschenen boek 'VOER – vaart maken met de voedseltransitie'. In de workshop vertellen zij meer over hun bevindingen en denken zij graag samen met deelnemers verder na over versnelling.

Sandra van Kampen is oprichter van De schaal van Kampen, voorheen Urgenda en Stichting Natuur & Milieu. Youetta Visser is juridisch onderzoeksbegeleider (onder andere bij WODC en Universiteit Utrecht) en presentator. De workshop vindt plaats in workshopruimte D. Het boek is te koop op de beurs, maar ook online te bestellen.

Publicatiedatum: 11-1-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

19-1-2018 Fotoreportage 'Koninklijke' Bio-beurs 2018
17-1-2018 Beursplattegrond van exposanten Bio-beurs
17-1-2018 Avondklas over de giraf en de jakhals in onze communicatie
17-1-2018 "Zo'n mix van branchevertegenwoordigers op congresniveau tamelijk uniek"
16-1-2018 Maurits Groen opent tweede dag Bio-beurs
16-1-2018 Op de Bio-beurs: workshop over EKO-leer
16-1-2018 Inschrijving Gaia Green Awards 2018 geopend
15-1-2018 "Hoe helpt techniek de ecologie verder?"
15-1-2018 Eerste editie Pureness en BioMechaTech op Bio-beurs 2018
15-1-2018 Première film koolstofboeren op de Bio-beurs
12-1-2018 Fotoreportage: bio groeiende op Horecava 2018
12-1-2018 Consumenten verleiden tot een natuurvoedingslifestyle
11-1-2018 Vernieuwingen bij TerraSana worden zichtbaar op Bio-beurs
9-1-2018 10-punten Expertplan geeft visie op duurzamer Nederland
9-1-2018 "Geur krachtige marketingtool voor winkeliers"
9-1-2018 2025 omslagpunt voor de nieuwe economie?
8-1-2018 Verkiezing Favoriet Bioproduct 2018 tijdens Bio-beurs
5-1-2018 "Nu laten zien waar de sector voor staat"
5-1-2018 7 uur vertrekken, 9 uur op de beurs
4-1-2018 Symposium Bejo over voordelen veredeling bio-productie

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *