Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




VOER – vaart maken met de voedseltransitie
18 december: workshop over voedseltransitie

Korte ketens, innovatieve kassen, viswijzers, vegaburgers, bio-koeien en bloemrijke akkerranden. Het barst in Nederland de laatste jaren van de initiatieven om de voedselketen duurzaam te maken. Maar leiden al deze initiatieven ook tot een omslag naar een gezond, duurzaam en eerlijk voedselsysteem zoals de theorie over transities ons leert? Of blijft duurzaam een lekker rendabel marktsegment en verdwijnen vernieuwers één voor één moegestreden van het toneel? Sandra van Kampen (www.deschaalvankampen.nl) en Youetta Visser (www.yfactor.nl) gingen op pad om uit te vinden hoe het ervoor staat met de voedseltransitie in Nederland. Kunnen we het huidige ongezonde en milieuonvriendelijke voedselsysteem radicaal veranderen of blijft het bij kleine stapjes? Kijkt de overheid toe of neemt zij het voortouw? Krijgen koplopers steun en kunnen zij opschalen? Ontstaan her en der regionale ketens? En wie leidt de nieuwe professionals op? 



Voor hun zojuist verschenen boek VOER – vaart maken met de voedseltransitie interviewden zij 25 wetenschappers, ondernemers, boeren, koks, beleidsmakers en onderwijsmensen en tekenden zij op wat wel en vooral niet helpt om de voedseltransitie te versnellen. Op woensdag 17 januari van 19:00 tot 20:00 uur geven Sandra van Kampen en Youetta Visser een workshop op de Biobeurs over hun zojuist verschenen boek 'VOER – vaart maken met de voedseltransitie'. In de workshop vertellen zij meer over hun bevindingen en denken zij graag samen met deelnemers verder na over versnelling.

Sandra van Kampen is oprichter van De schaal van Kampen, voorheen Urgenda en Stichting Natuur & Milieu. Youetta Visser is juridisch onderzoeksbegeleider (onder andere bij WODC en Universiteit Utrecht) en presentator. De workshop vindt plaats in workshopruimte D. Het boek is te koop op de beurs, maar ook online te bestellen.

Publicatiedatum: 11-1-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

20-4-2018 Details GO! Organic Festival zijn bekendgemaakt
20-4-2018 Internationaal tweedaags kleinfruitevent
19-4-2018 Informatiebijeenkomst Academie Kraaybeekerhof: 21 april
18-4-2018 Denen zetten nieuw biologisch wereldrecord
17-4-2018 Technologische revolutie in de voedselketen
13-4-2018 Bio melkveehouder doet mee aan 'Loeren bij de Boeren'
12-4-2018 Inschrijven voor Masterclass Joel Salatin kan nog
12-4-2018 Studiedag vitaliteit van voeding op 18 april
11-4-2018 Voorproefje nieuwste innovaties Natural & Organic Products Europe 2018
11-4-2018 Biologisch varkenshouder als gastspreker in Dalfsen
10-4-2018 Najaarscongres BD/Demeter op woensdag 17 oktober
9-4-2018 EKO-promotieweek: Save The Date
30-3-2018 Vierde editie Afrika Works! wordt gehouden in Rotterdam
29-3-2018 Natexpo Lyon: 600 exposanten verwacht
27-3-2018 Klimaatverandering en de gevolgen voor de wereldvoedselvoorziening
26-3-2018 Eerste Nationale Bijentelling op 21 en 22 april
21-3-2018 Kan de voedselproductie zonder chemie?
21-3-2018 Chocolade-event in Maastricht
20-3-2018 Fotoreportage: BioBorrel focust op begin van de bio-keten
20-3-2018 Vele nieuwe merken aanwezig op Natural Food Show 2018

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *