Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




VOER – vaart maken met de voedseltransitie
18 december: workshop over voedseltransitie

Korte ketens, innovatieve kassen, viswijzers, vegaburgers, bio-koeien en bloemrijke akkerranden. Het barst in Nederland de laatste jaren van de initiatieven om de voedselketen duurzaam te maken. Maar leiden al deze initiatieven ook tot een omslag naar een gezond, duurzaam en eerlijk voedselsysteem zoals de theorie over transities ons leert? Of blijft duurzaam een lekker rendabel marktsegment en verdwijnen vernieuwers één voor één moegestreden van het toneel? Sandra van Kampen (www.deschaalvankampen.nl) en Youetta Visser (www.yfactor.nl) gingen op pad om uit te vinden hoe het ervoor staat met de voedseltransitie in Nederland. Kunnen we het huidige ongezonde en milieuonvriendelijke voedselsysteem radicaal veranderen of blijft het bij kleine stapjes? Kijkt de overheid toe of neemt zij het voortouw? Krijgen koplopers steun en kunnen zij opschalen? Ontstaan her en der regionale ketens? En wie leidt de nieuwe professionals op? 



Voor hun zojuist verschenen boek VOER – vaart maken met de voedseltransitie interviewden zij 25 wetenschappers, ondernemers, boeren, koks, beleidsmakers en onderwijsmensen en tekenden zij op wat wel en vooral niet helpt om de voedseltransitie te versnellen. Op woensdag 17 januari van 19:00 tot 20:00 uur geven Sandra van Kampen en Youetta Visser een workshop op de Biobeurs over hun zojuist verschenen boek 'VOER – vaart maken met de voedseltransitie'. In de workshop vertellen zij meer over hun bevindingen en denken zij graag samen met deelnemers verder na over versnelling.

Sandra van Kampen is oprichter van De schaal van Kampen, voorheen Urgenda en Stichting Natuur & Milieu. Youetta Visser is juridisch onderzoeksbegeleider (onder andere bij WODC en Universiteit Utrecht) en presentator. De workshop vindt plaats in workshopruimte D. Het boek is te koop op de beurs, maar ook online te bestellen.

Publicatiedatum: 11-1-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

18-7-2018 Bio-telers promoten biologische landbouw tijdens belevenisdagen
17-7-2018 Organic Produce Summit ziet bezoekersaantal met 30% stijgen
17-7-2018 Een oase van biologische producten bij het GO! Organic Festival
17-7-2018 Open Dag Bio-kaasmakerij
16-7-2018 BIOFACH China trekt 16.787 bezoekers
16-7-2018 Middle East Organic and Natural Products Expo 2018 verdubbelt in grootte
13-7-2018 Blauwe bessen platform organiseert 'Blauwe bes in beweging' op 13 en 14 juli 2018
11-7-2018 Netwerkdag en beurs 'Techniek in bio tuinbouw' 2018
11-7-2018 Imkers houden open huis
9-7-2018 Veel animo voor Vakbeurs Foodspecialiteiten 2018
6-7-2018 Maak kennis met de vernieuwde Simon Lévelt in Apeldoorn
6-7-2018 BioXpo VitaSana 13-14 oktober 2019 in Brussel
4-7-2018 Inschrijving Horecava Innovation Award 2019 weer geopend
4-7-2018 Lezingen van Maarten Stapper over bodemvruchtbaarheid voor bewuste agrariërs
3-7-2018 Herfst-congres 'Biodynamisch vanuit biografisch perspectief': 17 oktober
2-7-2018 Mts Spijkerman-Duiven viert 25 jaar biologisch boeren
29-6-2018 Focus op biologische appelteelt op Interpoma Congres
29-6-2018 Landwijzer viert 150 nieuwe bioboeren
22-6-2018 'Traditie en Toekomst' op de Landgoedfair
21-6-2018 Maak straat groener met hulp van de Groene Loper

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *