Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Op basis van Frans zeewier
Nieuw: biologisch gecertificeerde nori sushi vellen

Your Well, the Seaweed Company introduceert op de Biobeurs in Zwolle als eerste in Nederland biologische gecertificeerde nori sushi vellen van het Franse merk MarinoŽ. Steeds meer zeewieren, vooral uit Ierland en Frankrijk, zijn ondertussen biologisch gecertificeerd verkrijgbaar. Voor nori sushi vellen, meestal afkomstig uit het Verre Oosten, was dit tot op heden echter nog niet het geval. 



MarinoŽ is een Frans (Bretagne) bedrijf opgericht door Marie-Dominique en Patrick Plan en brengt al meer dan 20 jaar laagdrempelige producten, variŽrend van pure wieren (dulse, zeesla, wakame, nori), vers en droog, tot tapenades en pesto's, op basis van Frans biologisch zeewier op de markt.

Nori vellen

Nori zeewier is een rood zeewier, met een zoetige en subtiele smaak, lijkend op gedroogde thee en gedroogde paddestoelen. Het is het meest geconsumeerde zeewier in de wereld en vooral bekend van de toepassingen in Japanse maaltijden (sushi). De nori sushi vellen MarinoŽ zijn verpakt per 10 vellen (ŗ 3 gram) in een opvallende verpakking en de advies verkoopprijs is 6,95 euro.

"Mede dankzij de invloeden van de Japanse keuken, doet zeewier steeds vaker zijn intrede in de Nederlandse en Belgische keukens", aldus Kees Boender van Your Well. "Er komen dan ook steeds meer producten met zeewier beschikbaar voor de consument, niet alleen meer uit het Verre Oosten, maar ook uit Frankrijk, Ierland en zelfs Nederland (Oosterschelde). Voor 2018 voorzien veel trendwatchers daarom ook een sterk toenemende vraag naar zeewier."

Voor meer informatie: www.yourwell.nl

Publicatiedatum: 11-1-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

19-1-2018 MŠximaal aandacht voor pompoen op Bio-beurs
19-1-2018 Nieuw pakket phytophthora-resistente rassen Agrico
19-1-2018 Volkert Engelsman doet via koningin MŠxima een appŤl aan financiŽle sector
19-1-2018 Syngenta krijgt nul op rekest bij Europees Octrooibureau
17-1-2018 Joost maakt telersdroom waar met Heerlijke oogst
17-1-2018 Chili: 10% blauwe bessen biologisch geteeld
17-1-2018 Vraag naar biologische appel blijft groeien
17-1-2018 Bio-tuinderij MŁhlingen opent kas 4,2 hectare
17-1-2018 "Meer bewustzijn voor behoud bodemstructuur en bodemleven"
16-1-2018 BioTropic neemt vier nieuwe rijpkamers in gebruik voor mango's
16-1-2018 Red Season, Italiaanse bio-aardbeien
16-1-2018 Bio Freshi Produce breidt uit met industriegroenten
16-1-2018 VK enige land in EU met afname areaal biologische sector
16-1-2018 Eerste bio-bedrijf in Oman gestart
15-1-2018 "Onkruid is grootste probleem bij quinoa"
15-1-2018 Internationale biologische paksoi-weken van start
11-1-2018 Nederlander besteedt 5% meer aan bio-AGF
11-1-2018 'Omdenker' Jan Schrijver en de Tuinbouw Ondernemersprijs
11-1-2018 Project Telers voor telers van start op Bio-beurs
11-1-2018 Uitreiking eerste bio-certificaat aan algenteler op Bio-beurs

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *