Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Op basis van Frans zeewier
Nieuw: biologisch gecertificeerde nori sushi vellen
Your Well, the Seaweed Company introduceert op de Biobeurs in Zwolle als eerste in Nederland biologische gecertificeerde nori sushi vellen van het Franse merk Marinoë. Steeds meer zeewieren, vooral uit Ierland en Frankrijk, zijn ondertussen biologisch gecertificeerd verkrijgbaar. Voor nori sushi vellen, meestal afkomstig uit het Verre Oosten, was dit tot op heden echter nog niet het geval.
Marinoë is een Frans (Bretagne) bedrijf opgericht door Marie-Dominique en Patrick Plan en brengt al meer dan 20 jaar laagdrempelige producten, variërend van pure wieren (dulse, zeesla, wakame, nori), vers en droog, tot tapenades en pesto's, op basis van Frans biologisch zeewier op de markt.
Nori vellen
Nori zeewier is een rood zeewier, met een zoetige en subtiele smaak, lijkend op gedroogde thee en gedroogde paddestoelen. Het is het meest geconsumeerde zeewier in de wereld en vooral bekend van de toepassingen in Japanse maaltijden (sushi). De nori sushi vellen Marinoë zijn verpakt per 10 vellen (à 3 gram) in een opvallende verpakking en de advies verkoopprijs is 6,95 euro.
"Mede dankzij de invloeden van de Japanse keuken, doet zeewier steeds vaker zijn intrede in de Nederlandse en Belgische keukens", aldus Kees Boender van Your Well. "Er komen dan ook steeds meer producten met zeewier beschikbaar voor de consument, niet alleen meer uit het Verre Oosten, maar ook uit Frankrijk, Ierland en zelfs Nederland (Oosterschelde). Voor 2018 voorzien veel trendwatchers daarom ook een sterk toenemende vraag naar zeewier."