Mededelingen

Vacatures

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

"Eric van Veluwen: "Kroon op ons werk"

Bronzen EKO-keurmerk voor cateraar De Goede Snackbar

Tholen – De Goede Snackbar werd gisteren op de Horecava in de RAI in Amsterdam bekroond met het Bronzen EKO-keurmerk. Circa 40 procent van het assortiment van het cateringsbedrijf bestaat uit biologische producten. Een kroon op het werk, vindt mede-oprichter Eric van Veluwen. Gisteren op de klok af precies een jaar geleden ging de cateraar van start. Inmiddels verzorgt De Goede Snackbar de cateringswerkzaamheden op een drietal scholen in Zutphen en omstreken. De ondernemer hoopt een omslag in denken teweeg te brengen. "Kinderen willen groot, goedkoop en gemak en het mag niet te duur zijn. Aan de andere kant staan velen wel open voor verandering."Het vereist creativiteit om alle taartpunten op de Schijf van Vijf voorbij te laten komen in het menu-aanbod. Voor het maken van een rijkelijk belegd biologisch broodje zit je alleen qua ingrediënten al gauw op een euro inkoopprijs, rekent Eric voor. "Meer educatie en bewustwording is dus echt nodig. Dat begint bij de schooldirectie, daar moet gezonde voeding in hun communicatie en eigen handelen duidelijk naar voren komen. De onderwijzer die tussen de middag zelf een kopje Cup-a-Soup nuttigt, geeft duidelijk niet het goede voorbeeld."

Om de binding met leerlingen niet uit het oog te verliezen, luistert De Goede Snackbar goed naar hun wensen. Zonder daarbij al hun voorkeuren te honoreren, overigens. "Dan is het louter frituursnacks wat de klok slaat. Maar je wilt kinderen ook weer niet op voorhand wegjagen; af en toe kipnuggets op het menu moet kunnen." Met initiatieven als knipkaarten voor gezonde producten bekijkt Eric hoe hij verantwoorde voeding zoveel mogelijk in het onderwijssysteem ingebed krijgt. "Daar gaat nog het nodige sparren aan vooraf. Je moet over een lange adem beschikken om resultaten af te dwingen."

Het Bronzen Eko-keurmerk is een opmaat naar meer. De Goede Snackbar spreekt de ambitie uit om de omzet dit jaar nog te verdubbelen en richting de zilveren onderscheiding te gaan. Momenteel zoekt de cateraar nog naar een aanbieder die biologische gesneden kaas in grootverpakking kan leveren. Ook is Eric gericht op zoek naar oplossingen voor betaalbare duurzame disposables en seizoensfruit.

Voor meer informatie: 
M: 06=28732760

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018