Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Eric van Veluwen: "Kroon op ons werk"
Bronzen EKO-keurmerk voor cateraar De Goede Snackbar

Tholen – De Goede Snackbar werd gisteren op de Horecava in de RAI in Amsterdam bekroond met het Bronzen EKO-keurmerk. Circa 40 procent van het assortiment van het cateringsbedrijf bestaat uit biologische producten. Een kroon op het werk, vindt mede-oprichter Eric van Veluwen. Gisteren op de klok af precies een jaar geleden ging de cateraar van start. Inmiddels verzorgt De Goede Snackbar de cateringswerkzaamheden op een drietal scholen in Zutphen en omstreken. De ondernemer hoopt een omslag in denken teweeg te brengen. "Kinderen willen groot, goedkoop en gemak en het mag niet te duur zijn. Aan de andere kant staan velen wel open voor verandering."



Het vereist creativiteit om alle taartpunten op de Schijf van Vijf voorbij te laten komen in het menu-aanbod. Voor het maken van een rijkelijk belegd biologisch broodje zit je alleen qua ingrediënten al gauw op een euro inkoopprijs, rekent Eric voor. "Meer educatie en bewustwording is dus echt nodig. Dat begint bij de schooldirectie, daar moet gezonde voeding in hun communicatie en eigen handelen duidelijk naar voren komen. De onderwijzer die tussen de middag zelf een kopje Cup-a-Soup nuttigt, geeft duidelijk niet het goede voorbeeld."

Om de binding met leerlingen niet uit het oog te verliezen, luistert De Goede Snackbar goed naar hun wensen. Zonder daarbij al hun voorkeuren te honoreren, overigens. "Dan is het louter frituursnacks wat de klok slaat. Maar je wilt kinderen ook weer niet op voorhand wegjagen; af en toe kipnuggets op het menu moet kunnen." Met initiatieven als knipkaarten voor gezonde producten bekijkt Eric hoe hij verantwoorde voeding zoveel mogelijk in het onderwijssysteem ingebed krijgt. "Daar gaat nog het nodige sparren aan vooraf. Je moet over een lange adem beschikken om resultaten af te dwingen."

Het Bronzen Eko-keurmerk is een opmaat naar meer. De Goede Snackbar spreekt de ambitie uit om de omzet dit jaar nog te verdubbelen en richting de zilveren onderscheiding te gaan. Momenteel zoekt de cateraar nog naar een aanbieder die biologische gesneden kaas in grootverpakking kan leveren. Ook is Eric gericht op zoek naar oplossingen voor betaalbare duurzame disposables en seizoensfruit.

Voor meer informatie: 
M: 06=28732760

Publicatiedatum: 10-1-2018
Auteur: Vincent Verboom
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

23-4-2018 Klanten op excursie met jubilerend BD-Totaal
17-4-2018 Hoe organiseer je een eco-bruiloft?
16-4-2018 "Gaan wekelijks voor bio-zuivel naar de boerderij in Wilp"
13-4-2018 'Het leven is mooi' gekoppeld aan biologisch bewust eten op z'n Italiaans
12-4-2018 Nice & Nuts nu ook in kiloverpakkingen bij BD-Totaal
11-4-2018 EXKi heeft vierde filiaal in Nederland geopend
6-4-2018 'De tuin van de smid' viert jubileum tijdens verbouwing
3-4-2018 Dapp Frietwinkel nu ook in Leiden
3-4-2018 "We gaan zelf naar de bio-boeren om producten te selecteren"
3-4-2018 Firma Pickles nu ook in Den Bosch
3-4-2018 "Regelmatig herken ik in het restaurant gasten van onze proeverijen"
30-3-2018 "Op zoek naar leverancier biologische groenten"
29-3-2018 'De Vleesch Lobby' opent in Den Haag
29-3-2018 "Vegan catering wordt de volgende trend"
29-3-2018 Verse, biologische en duurzame voeding op de IJssel
28-3-2018 Bradley's introduceert vernieuwde productlijn onder Bradley's Organic
27-3-2018 "Wij maken biologisch meer mainstream bij klanten en leveranciers"
27-3-2018 Een impressie van de eerste Nederlandse Pret a Manger
26-3-2018 Avonturenpark Hellendoorn zet in op verantwoord eten en drinken
26-3-2018 "EKO-keurmerk 100% is makkelijker dan 60%"

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *