Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Eric van Veluwen: "Kroon op ons werk"
Bronzen EKO-keurmerk voor cateraar De Goede Snackbar

Tholen Ė De Goede Snackbar werd gisteren op de Horecava in de RAI in Amsterdam bekroond met het Bronzen EKO-keurmerk. Circa 40 procent van het assortiment van het cateringsbedrijf bestaat uit biologische producten. Een kroon op het werk, vindt mede-oprichter Eric van Veluwen. Gisteren op de klok af precies een jaar geleden ging de cateraar van start. Inmiddels verzorgt De Goede Snackbar de cateringswerkzaamheden op een drietal scholen in Zutphen en omstreken. De ondernemer hoopt een omslag in denken teweeg te brengen. "Kinderen willen groot, goedkoop en gemak en het mag niet te duur zijn. Aan de andere kant staan velen wel open voor verandering."



Het vereist creativiteit om alle taartpunten op de Schijf van Vijf voorbij te laten komen in het menu-aanbod. Voor het maken van een rijkelijk belegd biologisch broodje zit je alleen qua ingrediŽnten al gauw op een euro inkoopprijs, rekent Eric voor. "Meer educatie en bewustwording is dus echt nodig. Dat begint bij de schooldirectie, daar moet gezonde voeding in hun communicatie en eigen handelen duidelijk naar voren komen. De onderwijzer die tussen de middag zelf een kopje Cup-a-Soup nuttigt, geeft duidelijk niet het goede voorbeeld."

Om de binding met leerlingen niet uit het oog te verliezen, luistert De Goede Snackbar goed naar hun wensen. Zonder daarbij al hun voorkeuren te honoreren, overigens. "Dan is het louter frituursnacks wat de klok slaat. Maar je wilt kinderen ook weer niet op voorhand wegjagen; af en toe kipnuggets op het menu moet kunnen." Met initiatieven als knipkaarten voor gezonde producten bekijkt Eric hoe hij verantwoorde voeding zoveel mogelijk in het onderwijssysteem ingebed krijgt. "Daar gaat nog het nodige sparren aan vooraf. Je moet over een lange adem beschikken om resultaten af te dwingen."

Het Bronzen Eko-keurmerk is een opmaat naar meer. De Goede Snackbar spreekt de ambitie uit om de omzet dit jaar nog te verdubbelen en richting de zilveren onderscheiding te gaan. Momenteel zoekt de cateraar nog naar een aanbieder die biologische gesneden kaas in grootverpakking kan leveren. Ook is Eric gericht op zoek naar oplossingen voor betaalbare duurzame disposables en seizoensfruit.

Voor meer informatie: 
M: 06=28732760

Publicatiedatum: 10-1-2018
Auteur: Vincent Verboom
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

18-7-2018 "De gangbare sector ziet bio als een niche, terwijl dat het niet is."
17-7-2018 Trendtour door Gent in teken van bio en duurzaamheid
13-7-2018 Op deze 24 terrassen eet en drink je biologisch en duurzaam
12-7-2018 "Met BioPizza gaan we het liefst voor 100% biologisch"
9-7-2018 Nieuwkomer in 'fastfoodland': Soil of Amsterdam
9-7-2018 Stichting EKO-keurmerk en Bionext betrokken bij Project Empowering Public Food Procurement
5-7-2018 Best gewaardeerde Out of Home Formules 2018 bekendgemaakt
3-7-2018 Streek- en bio-producten in de schijnwerkpers op CuliFair Goes
3-7-2018 "BD-minigroenten geven onze horecaklanten nieuwe opties"
3-7-2018 Een surfschool met bio-cafť zonder eigenaar
25-6-2018 Finalisten van de Gaia Green Awards bekend
21-6-2018 Bio-horecaketen The Barn is failliet
19-6-2018 'Plantastic! Health Hub maakt Rotterdam groenste hotspot van Nederland'
19-6-2018 "Cateringconcept gezond, biologisch, duurzaam en lokaal"
15-6-2018 Meer bio voor grootkeukens
13-6-2018 EKO-keurmerk Horeca voor The Barn Leidsche Rijn en Odin-Rio de Bio
13-6-2018 Schijn bedriegt: garagebox is biologische, duurzame broodjeszaak
11-6-2018 Maximaal 130 Nederlandse vestigingen van La Place
8-6-2018 Twaalf procent van de foodtrucks op festivals noemt zijn eten biologisch.
8-6-2018 SNCKBR opent Europaís grootste plantaardige restaurant in Utrecht

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *