Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Eric van Veluwen: "Kroon op ons werk"
Bronzen EKO-keurmerk voor cateraar De Goede Snackbar

Tholen – De Goede Snackbar werd gisteren op de Horecava in de RAI in Amsterdam bekroond met het Bronzen EKO-keurmerk. Circa 40 procent van het assortiment van het cateringsbedrijf bestaat uit biologische producten. Een kroon op het werk, vindt mede-oprichter Eric van Veluwen. Gisteren op de klok af precies een jaar geleden ging de cateraar van start. Inmiddels verzorgt De Goede Snackbar de cateringswerkzaamheden op een drietal scholen in Zutphen en omstreken. De ondernemer hoopt een omslag in denken teweeg te brengen. "Kinderen willen groot, goedkoop en gemak en het mag niet te duur zijn. Aan de andere kant staan velen wel open voor verandering."



Het vereist creativiteit om alle taartpunten op de Schijf van Vijf voorbij te laten komen in het menu-aanbod. Voor het maken van een rijkelijk belegd biologisch broodje zit je alleen qua ingrediënten al gauw op een euro inkoopprijs, rekent Eric voor. "Meer educatie en bewustwording is dus echt nodig. Dat begint bij de schooldirectie, daar moet gezonde voeding in hun communicatie en eigen handelen duidelijk naar voren komen. De onderwijzer die tussen de middag zelf een kopje Cup-a-Soup nuttigt, geeft duidelijk niet het goede voorbeeld."

Om de binding met leerlingen niet uit het oog te verliezen, luistert De Goede Snackbar goed naar hun wensen. Zonder daarbij al hun voorkeuren te honoreren, overigens. "Dan is het louter frituursnacks wat de klok slaat. Maar je wilt kinderen ook weer niet op voorhand wegjagen; af en toe kipnuggets op het menu moet kunnen." Met initiatieven als knipkaarten voor gezonde producten bekijkt Eric hoe hij verantwoorde voeding zoveel mogelijk in het onderwijssysteem ingebed krijgt. "Daar gaat nog het nodige sparren aan vooraf. Je moet over een lange adem beschikken om resultaten af te dwingen."

Het Bronzen Eko-keurmerk is een opmaat naar meer. De Goede Snackbar spreekt de ambitie uit om de omzet dit jaar nog te verdubbelen en richting de zilveren onderscheiding te gaan. Momenteel zoekt de cateraar nog naar een aanbieder die biologische gesneden kaas in grootverpakking kan leveren. Ook is Eric gericht op zoek naar oplossingen voor betaalbare duurzame disposables en seizoensfruit.

Voor meer informatie: 
M: 06=28732760

Publicatiedatum: 10-1-2018
Auteur: Vincent Verboom
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

16-1-2018 Bistro De Stadshoeve ontvangt EKO-keurmerk Horeca Goud
15-1-2018 Masterclasses en proeverijen op Foodplein Bio-beurs
10-1-2018 Horeca zet in op zoutbewust eten
10-1-2018 BookDinners: alternatief voor 'dure' boekingssites
2-1-2018 Omzetstijging Exki, maar ook nettoverlies toegenomen
22-12-2017 Afrekenen per gram in Gentse restaurant Lekker GEC
21-12-2017 "Goede voeding om gezond te groeien en te spelen"
21-12-2017 "De groene beweging begint zich te verspreiden in Nederland"
18-12-2017 Vooral festivals populair in groeiende evenementensector
15-12-2017 Nieuw duurzaam restaurant op de Westergasfabriek
13-12-2017 Proeverijen op het Foodplein van de Bio-beurs
11-12-2017 "Tien jaar geleden bio een hype, nu steeds meer grond voor"
5-12-2017 Duurzame inzameling van horeca-afval in Rotterdam
23-11-2017 Omzet leden Koninklijke Horeca Nederland in 2016 met 6,5% gestegen
22-11-2017 Rode Duivels danken WK-kwalificatie aan bio-dieet
21-11-2017 "Bouillon nieuwe thee, koffie en anti-katerdrank ineen"
16-11-2017 Verstrade: nieuw online foodplatform voor de horecamarkt
15-11-2017 Sprice bio-ijsjes genomineerd voor Horecava Innovation Award 2018
15-11-2017 Restaurant Natuurlijk winnaar horeca duurzaamheidsaward
10-11-2017 Deventer Stadsboeren halen voedsel uit de anonimiteit

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *