Mededelingen

Vacatures

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

"10% bevolking heeft verborgen nierschade"

Horeca zet in op zoutbewust eten

Samen met Koninklijke Horeca Nederland (KHN) organiseerde de Nierstichting gisteren de kick-off van het smaakvolle event 'de Nierstichting Restaurant Driedaagse'. Op vakbeurs Horecava liet Menno Post, chef-kok en eigenaar van 2-sterren restaurant De Bokkedoorns, de aanwezigen proeven hoe smaakvol eten met minder zout is. Met de kick-off willen de Nierstichting en KHN andere restaurants enthousiasmeren om – net als de Bokkedoorns - mee te doen aan de Restaurant Driedaagse op 6, 7 en 8 maart aanstaande. Tijdens dat culinaire evenement kan het Nederlandse publiek de smaken van eten met minder zout ontdekken. De organisatoren spreken de ambitie uit dat meer dan 100 restaurants zich aansluiten bij de Driedaagse. 
 

Menno Post, chef-kok van De Bokkedoorns, deelt hapjes uit met minder zout.

Gezondheid hoog in het vaandel bij horeca

"Gezond eten is een trend waar we in de horeca op inspelen", zegt Robèr Willemsen, voorzitter van KHN. "Ook omdat we gezondheid hoog in het vaandel hebben staan. We werken dan ook graag samen met de Nierstichting om van de Restaurant Driedaagse een succes te maken, want het is belangrijk om minder zout te eten; ook als je uit eten gaat. Ik ben er trots op dat er al veel restaurants meedoen aan dit evenement en hoop dat nog meer restaurants zich aanmelden. Op die manier kunnen we samen laten 'zien' en proeven hoe lekker eten is dat minder zout bevat. Gastronomisch genieten en aandacht voor gezondheid gaan dan hand in hand." 

Nederlanders eten veel te veel zout

Jaarlijks eten we een kilo te veel zout. Ruim 1,7 miljoen Nederlanders (circa 10 procent van de bevolking) hebben daardoor verborgen nierschade. Slechts 1 op de 5 mensen denkt dat ze zelf te veel zout eten, terwijl maar liefst 85 procent in Nederland te veel zout eet. De Nierstichting en KHN willen daarom met de Restaurant Driedaagse naar voren brengen dat het belangrijk is om minder zout te eten. En dat je culinair kunt genieten van eten met minder zout; ook in de horeca.
Menno Post van De Bokkedoorns: "Dat eten alleen lekker is met zout, moet je vooral met een korreltje zout nemen. Wij dragen als restaurant graag bij aan de bewustwording dat minder zout eten belangrijk én lekker is." 

Nierstichting Restaurant Driedaagse

Bij verschillende (top)restaurants door het hele land wordt een 3 tot 5 gangen lunch of diner geserveerd. Vanaf 22 januari kan een tafeltje worden gereserveerd op www.restaurantdriedaagse.nl.

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018