Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"10% bevolking heeft verborgen nierschade"
Horeca zet in op zoutbewust eten

Samen met Koninklijke Horeca Nederland (KHN) organiseerde de Nierstichting gisteren de kick-off van het smaakvolle event 'de Nierstichting Restaurant Driedaagse'. Op vakbeurs Horecava liet Menno Post, chef-kok en eigenaar van 2-sterren restaurant De Bokkedoorns, de aanwezigen proeven hoe smaakvol eten met minder zout is. Met de kick-off willen de Nierstichting en KHN andere restaurants enthousiasmeren om Ė net als de Bokkedoorns - mee te doen aan de Restaurant Driedaagse op 6, 7 en 8 maart aanstaande. Tijdens dat culinaire evenement kan het Nederlandse publiek de  smaken van eten met minder zout ontdekken. De organisatoren spreken de ambitie uit dat meer dan 100 restaurants zich aansluiten bij de Driedaagse. 
 

Menno Post, chef-kok van De Bokkedoorns, deelt hapjes uit met minder zout.

Gezondheid hoog in het vaandel bij horeca

"Gezond eten is een trend waar we in de horeca op inspelen", zegt RobŤr Willemsen, voorzitter van KHN. "Ook omdat we gezondheid hoog in het vaandel hebben staan. We werken dan ook graag samen met de Nierstichting om van de Restaurant Driedaagse een succes te maken, want het is belangrijk om minder zout te eten; ook als je uit eten gaat. Ik ben er trots op dat er al veel restaurants meedoen aan dit evenement en hoop dat nog meer restaurants zich aanmelden. Op die manier kunnen we samen laten 'zien' en proeven hoe lekker eten is dat minder zout bevat. Gastronomisch genieten en aandacht voor gezondheid gaan dan hand in hand." 

Nederlanders eten veel te veel zout

Jaarlijks eten we een kilo te veel zout. Ruim 1,7 miljoen Nederlanders (circa 10 procent van de bevolking) hebben daardoor verborgen nierschade. Slechts 1 op de 5 mensen denkt dat ze zelf te veel zout eten, terwijl maar liefst 85 procent in Nederland te veel zout eet. De Nierstichting en KHN willen daarom met de Restaurant Driedaagse naar voren brengen dat het belangrijk is om minder zout te eten. En dat je culinair kunt genieten van eten met minder zout; ook in de horeca.
Menno Post van De Bokkedoorns: "Dat eten alleen lekker is met zout, moet je vooral met een korreltje zout nemen. Wij dragen als restaurant graag bij aan de bewustwording dat minder zout eten belangrijk ťn lekker is." 

Nierstichting Restaurant Driedaagse

Bij verschillende (top)restaurants door het hele land wordt een 3 tot 5 gangen lunch of diner geserveerd. Vanaf 22 januari kan een tafeltje worden gereserveerd op www.restaurantdriedaagse.nl.

Publicatiedatum: 10-1-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

16-1-2018 Bistro De Stadshoeve ontvangt EKO-keurmerk Horeca Goud
15-1-2018 Masterclasses en proeverijen op Foodplein Bio-beurs
10-1-2018 Bronzen EKO-keurmerk voor cateraar De Goede Snackbar
10-1-2018 BookDinners: alternatief voor 'dure' boekingssites
2-1-2018 Omzetstijging Exki, maar ook nettoverlies toegenomen
22-12-2017 Afrekenen per gram in Gentse restaurant Lekker GEC
21-12-2017 "Goede voeding om gezond te groeien en te spelen"
21-12-2017 "De groene beweging begint zich te verspreiden in Nederland"
18-12-2017 Vooral festivals populair in groeiende evenementensector
15-12-2017 Nieuw duurzaam restaurant op de Westergasfabriek
13-12-2017 Proeverijen op het Foodplein van de Bio-beurs
11-12-2017 "Tien jaar geleden bio een hype, nu steeds meer grond voor"
5-12-2017 Duurzame inzameling van horeca-afval in Rotterdam
23-11-2017 Omzet leden Koninklijke Horeca Nederland in 2016 met 6,5% gestegen
22-11-2017 Rode Duivels danken WK-kwalificatie aan bio-dieet
21-11-2017 "Bouillon nieuwe thee, koffie en anti-katerdrank ineen"
16-11-2017 Verstrade: nieuw online foodplatform voor de horecamarkt
15-11-2017 Sprice bio-ijsjes genomineerd voor Horecava Innovation Award 2018
15-11-2017 Restaurant Natuurlijk winnaar horeca duurzaamheidsaward
10-11-2017 Deventer Stadsboeren halen voedsel uit de anonimiteit

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *