Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
"Verdienmodel creŽert win-winsituatie voor teler, supermarkt en onszelf"
Elshof Organic Fruit 'Toponderneming van het jaar'

Tholen - Elshof Organic Fruit is uitgeroepen tot 'Toponderneming van het jaar' in de gemeente Dronten. Tijdens een drukbezocht OVDD Nieuwjaarsfeest heeft Elshof Organic Fruit zaterdag 6 januari de prijs Onderneming van het Jaar in ontvangst genomen. De winnaar mag de gemeente Dronten vertegenwoordigen bij de jaarlijkse uitreiking van de Flevopenningen op 13 april in Zeewolde. En er is meer nieuws te melden vanuit Dronten: deze week is de bouw van een nieuwe loods van start gegaan.

Alle genomineerden werden bezocht en beoordeeld door de jury. Juryvoorzitter Erik Schaap van Schaap Holland maakte de winnaars bekend tijdens het theaterprogramma van het Nieuwjaarsfeest. Robert Elshof kreeg een wisseltrofee en het juryrapport van OVDD overhandigd. En van de Gemeente Dronten ontving hij een cheque met een bedrag van 1.000 euro om te besteden aan een zelf te kiezen goed doel in de gemeente Dronten.


Aat de Jonge (burgemeester van Dronten), Nathalie Elshof, Robert Elshof, Erik Schaap (winnaar vorig jaar Met Schaap Holland) en Peter Dekker (bestuurslid van de OVDD). Foto: Fotostudio Wierd.

Robert geeft aan trots te zijn op de prijs. "De jury gaf aan dat we heel innovatief en marktgericht bezig zijn. We focussen heel erg op de wensen van onze klanten, de supermarkten. Er is ook veel waardering voor ons verdienmodel. We werken met een kostprijs-plus-model. Dit creŽert een win-win-winsituatie. De teler geeft aan wat hij voor zijn producten wil hebben, daar tellen wij de toegevoegde waarde bij op en die belasten we door naar onze klant. De teler is hierdoor verzekerd van een goede prijs en onze klanten betalen nooit te veel. We houden de lijnen kort, waardoor we geen kosten toevoegen. Wij werken tegen een vaste provisie voor de teler. Daardoor weten alle partijen van tevoren precies waar ze aan toe zijn. Ik denk dat we ook hierdoor opvielen bij de jury." Uit het juryrapport blijkt verder dat ze ook waardering hebben voor het feit dat Elshof samen met telers een bio-appelras geÔntroduceerd heeft en onder de eigen merknaam Bellebio in de markt heeft gezet.

Robert is ook trots op het vertrouwen dat hij van de telers krijgt. "We zijn nog niet zo lang actief op de biologische markt, maar merken dat dit een goede stap is geweest. Ik vind het vooral mooi dat andere fruittelers die ook biologisch willen gaan telen mij vragen of ik de producten voor hen wil gaan verkopen. Het product is de basis. Als wij het niet goed doen voor onze telers, hebben wij ook geen bestaansrecht."


Foto: Fotostudio Wierd.

Nieuwbouw

Maandag 8 januari is de bouw van het nieuwe bedrijfspand van start gegaan. De ambitie is om het pand 31 augustus te openen. "Ze zijn gisteren begonnen en volgende week gaan de heipalen de grond in. Het nieuwe pand komt naast de bestaande loods te staan. Er komen nieuwe kantoren in, een nieuwe kantine, we krijgen er laaddocks bij en nieuwe sorteermachines. We zijn uit ons jasje gegroeid, alleen vanwege het slechte oogstjaar vorig jaar lukte het om alles in het huidige pand te verwerken. Het volume bij de telers was kleiner, maar we werken met meer telers samen. Daardoor is het volume voor ons hetzelfde gebleven. Met normale volumes bij de telers verwachten we dus nog harder te gaan groeien."

Voor meer informatie:

Robert Elshof
Elshof Organic Fruit
Van den Hamlaan 19
8251 RX Dronten
M: 06-55170219
robert@elshoffruit.nl
www.elshoforganicfruit.com

Publicatiedatum: 9-1-2018
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

19-1-2018 MŠximaal aandacht voor pompoen op Bio-beurs
19-1-2018 Nieuw pakket phytophthora-resistente rassen Agrico
19-1-2018 Volkert Engelsman doet via koningin MŠxima een appŤl aan financiŽle sector
19-1-2018 Syngenta krijgt nul op rekest bij Europees Octrooibureau
17-1-2018 Joost maakt telersdroom waar met Heerlijke oogst
17-1-2018 Chili: 10% blauwe bessen biologisch geteeld
17-1-2018 Vraag naar biologische appel blijft groeien
17-1-2018 Bio-tuinderij MŁhlingen opent kas 4,2 hectare
17-1-2018 "Meer bewustzijn voor behoud bodemstructuur en bodemleven"
16-1-2018 BioTropic neemt vier nieuwe rijpkamers in gebruik voor mango's
16-1-2018 Red Season, Italiaanse bio-aardbeien
16-1-2018 Bio Freshi Produce breidt uit met industriegroenten
16-1-2018 VK enige land in EU met afname areaal biologische sector
16-1-2018 Eerste bio-bedrijf in Oman gestart
15-1-2018 "Onkruid is grootste probleem bij quinoa"
15-1-2018 Internationale biologische paksoi-weken van start
11-1-2018 Nederlander besteedt 5% meer aan bio-AGF
11-1-2018 'Omdenker' Jan Schrijver en de Tuinbouw Ondernemersprijs
11-1-2018 Project Telers voor telers van start op Bio-beurs
11-1-2018 Nieuw: biologisch gecertificeerde nori sushi vellen

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *