Mededelingen

Vacatures

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Groeneboekenshop.nl: 1200 groene boeken goed in het zicht

Voor bewust levend Nederland is er sinds kort een gespecialiseerde boekenwinkel: www.groeneboekenshop.nl. Deze online shop maakt boeken over duurzame en ecologische onderwerpen duidelijk zichtbaar en makkelijk te bestellen en wil zo bijdragen aan een groen en duurzaam bewustzijn. Momenteel bevat de shop ruim 1200 titels.

Met deze gespecialiseerde online bookshop kan de klant uitgebreid rond surfen en zich oriënteren op wat er allemaal te koop en te weten is op groen gebied. De shop hanteert vier hoofdcategorieën: tuinieren en landbouw, voeding en koken, bewust en duurzaam leven en transitie en economie. Voor de meeste boeken geldt: vandaag besteld, morgen in huis.

Ketenintegratie van de uitgeverij

De shop is ontwikkeld door Uitgeverij Jan van Arkel, die al sinds 1977 ecologische boeken publiceert, met de laatste tijd veel nadruk op groene en agrarische boeken. Zo publiceerden zij Herstellende Landbouw, Zelf zaden telen, Het bodemvoedselweb, Volle Oogst en het meest recente boek VOER – vaart maken met de voedseltransitie van Sandra van Kampen en Youetta Visser (zij geven een lezing op woensdagavond op BIOVAK). In 2018 komt de uitgeverij onder andere met een Handboek voor de biologische groenteteler, een hip publieksboek over Biodynamisch tuinieren en een boek over natuurinclusieve landbouw.
 
De uitgeverij heeft deze stap in voorwaartse ketenintegratie gedaan omdat ze merkte dat, ondanks de groeiende belangstelling van de lezer de boeken de boekhandel niet altijd in komen. "Soms zijn de boeken te specialistisch voor het assortiment van een lokale boekhandel, terwijl landelijk de belangstelling er wel is. Het stelt ons tevens in staat om direct contact met de klant te leggen. Dat heeft ook een strategische waarde", aldus oprichtster Heleen Gierveld. De shop is in september 2017 gelanceerd, en laat nu al een stijgende conversie zien.Affiliate marketing

Voor zakelijke partners wil de Groeneboekenshop ook een platform bieden. "De eerste stap is een affiliate programma, waarbij zakelijke partners een eigen boekenafdeling op hun site kunnen creëren. Elke verkoop via die site wordt dan financieel beloond. Dat bestaat nu ook al bij sommige andere online bookshops, maar op deze manier kun je binnen het groene Umfeld blijven en straalt de affiliate partner betrokkenheid uit. Het is ook een eerste stap naar verdere samenwerking," zegt Gierveld. "Als je samen op dezelfde markt opereert en beiden groene drijfveren hebt, waarom zou je elkaar dan niet versterken waar mogelijk."

De Groeneboekenshop.nl en Uitgeverij Jan van Arkel staan op de BIOVAK op standnummer 338.

Voor meer informatie: www.groeneboekenshop.nl

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018