Mededelingen

Vacatures

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Biologisch net biedt alternatieve verpakkingsoplossing

Het botanische verpakkingsconcept van Lenzing-vezels in de AGF-sector biedt een oplossing voor het groeiend aantal bedrijven dat plastic wil vermijden. De gebruikte Lenzing-vezels zijn gemaakt van hout en hun vezelprofiel maakt ze een ideaal materiaal voor netverpakkingen. Het verpakkingsconcept zou aantrekkelijk kunnen zijn vanwege de composteerbaarheid, biologische afbreekbaarheid en veiligheid van voedingsmiddelen aangezien een groeiend aantal bedrijven op zoek is naar nieuwe manieren om duurzamer en groener te worden.Groeiende populariteit

"Het merendeel van het afval dat onze zeeën vervuilt, is gemaakt van plastic. Dit vormt een grote belasting voor het milieu aangezien het tot 500 jaar kan duren voordat plastic is afgebroken", vertelt Lenzing. Het vermijden van plastic vormt een grote uitdaging, maar het zal in toenemende mate worden geëist door wetgevers en consumenten.

Het verpakkingsconcept van Lenzing biedt één oplossing voor deze uitdaging. De Lenzing-vezels die worden gebruikt zijn 100% vrij van plastic. Alleen al in de EU kan elk jaar meer dan 30.000 ton plastic worden vervangen door botanische netten.

Composteerbaar 

Lenzing-vezels zijn 100% biologisch afbreekbaar en kunnen zowel thuis als in industriële compostfaciliteiten worden gecomposteerd. Dit maakt de verpakkingsoplossing een natuurlijk en duurzaam alternatief voor conventionele materialen. Netten gemaakt van Lenzing-vezels ontbinden binnen 8 weken en kunnen gemakkelijk worden afgevoerd en ontleed, bijvoorbeeld met ander organisch afval.

Voedsel veilig

Lenzing-vezels zijn 100% voedselveilig in overeenstemming met de EU-richtlijnen 1935/2004 en 10/2011. Verven van de netjes is niet noodzakelijk vanwege ingebouwde kleurstofpigmenten.

Meer informatie:
Mag. Christina Kreuzwieser
The Lenzing Group
T +43 (0)7672701-2331 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018