Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Steggcal nu ook toegelaten als biologische kalkmeststof

Voor de nieuwe inputlijst van SKAL heeft Steggcal nu ook de toelating om als meststof gebruikt te worden binnen de biologische land- en tuinbouw. 
Steggcal is een organische kalkmeststof op basis van eierschalen. Deze kalk is geschikt als pH regulator en als calciumbron voor het gewas. Steggcal bevordert de bodemvruchtbaarheid van het land, zodat de aangeboden nutriënten ook beschikbaar komen voor het gewas. 

Calcium is als element voor de bodem van belang en ook om de zuurgraad van de grond te reguleren. Het blijkt dat er nog veel gronden zijn waar de pH niet optimaal is en/of de calciumbeschikbaarheid niet toereikend is. Het is daarom raadzaam een uitgebreide bodemanalyse uit te laten voeren. 

Er zijn diverse kalksoorten beschikbaar welke verschillen in samenstelling en werkingssnelheid. Steggcal heeft een langdurige werking en bevat naast calcium diverse nutriënten. Het product is strooibaar met een kalk/breedstrooier bij een dosering van 1 à 2 ton per hectare. Steggcalk wordt losgestort op het erf geleverd.

Voor meer informatie:

Publicatiedatum: