Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Franse kredietverzekeraar Coface:

"Bio moet dringend opbrengsten verhogen"

De toegenomen vraag naar biologische voeding kan de biologische sector wel eens voor flinke uitdagingen stellen, waarschuwt Franse kredietverzekeraar Coface. De financiële instantie voorspelt dat de Franse bio-sector jaarlijks met 14% zal groeien, maar dat er in het thuisland nog maar weinig bio-areaal beschikbaar overblijft om te kunnen voldaan aan de vraag, waar landen als Zweden, Oostenrijk, Estland, Italië en Tsjechië wel de mogelijkheid hebben om uit te breiden. "Als er niets verandert, zal de afhankelijkheid van import, en die is met 29 procent al aanzienlijk, nog groter worden."

De verzekeraar stelt daarom dat de sector moet inzetten op hogere opbrengsten per hectare. In Frankrijk vallen de opbrengsten van biologische gewassen gemiddeld tussen de 19 en 25 procent lager uit dan hun gangbare varianten. "Opschalen is pure noodzaak", stelt Coface.








Publicatiedatum: