Mededelingen

Vacatures

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

15 februari op de BIOFACH

Symposium Bejo over voordelen veredeling bio-productie

Groentezadenveredelaar Bejo neemt wederom deel aan de BIOFACH. Deze is van 14 februari tot en met 17 februari 2018 in Neurenberg, Duitsland. Hiermee onderstreept Bejo haar toewijding aan de biologische sector. De stand van Bejo, nummer 358, is te vinden in hal 7. Donderdag 15 februari geeft Bejo uitleg over de voordelen van veredelen voor biologische productie tijdens een symposium. 

Ook Jan Groen van Green Organics en Martin Koller van FiBL (Zwitserland) geven hun mening over dit onderwerp. Bejo nodigt bezoekers uit om hierbij aanwezig te zijn en na afloop in de stand daarover verder te discussiëren.

Hybride rassen geschikter

Bejo is van mening dat moderne hybride rassen met een hoog percentage aan uniformiteit beter passen in moderne biologische teeltsystemen dan zaadvaste rassen. Bij veredelen voor biologische productie worden geschikte rassen, selecties of bestaande rassen zo vroeg mogelijk geselecteerd om in het biologisch programma opgenomen te worden. 

Hybride rassen worden rechtstreeks geselecteerd vanaf de conventionele veredelingsproefvelden van Bejo en vervolgens onder biologische omstandigheden getest in het beoogde verkoopgebied. Op deze manier heeft Bejo een maximale keuze van genetisch materiaal dat kan voldoen aan de gewenste eigenschappen. Bejo werkt constant aan de ontwikkeling van een compleet biologisch assortiment en biedt meer dan 150 rassen in 40 gewassen uit biologische zaadproductie aan. Met dit brede assortiment biologische zaden legt Bejo de basis om de biologische keten te sluiten.

In het kort

Plaats: BIOFACH 2018, Neurenberg, Duitsland
Locatie: Ruimte München 2
Datum: Donderdag 15 februari 
Tijd: van 14.00 tot 15.30 uur

Voor meer informatie: www.bejo.nl

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018