Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Strenger toezicht USDA als gevolg van fraude met bio

Het nationale biologische programma van de USDA moet consumenten beschermen tegen voedsel dat wordt bestempeld als biologisch, maar dat niet voldoet aan de biologische normen. Dit jaar heeft The Washington Post verschillende verhalen gepubliceerd die twijfel zaaien over de authenticiteit van de producten van enkele van de grootste 'biologische' producenten van melk, eieren en geïmporteerde granen. Er is daarom een wetsvoorstel ingediend bij het congres om het budget van het biologische programma van de USDA in de komende vijf jaar te verdubbelen naar 24 miljoen dollar. 

De verantwoordelijkheid voor het reguleren van de biologische sector ligt bij de USDA. De toezichthouder bepaalt welke landbouwmethoden als biologisch gelden en certificaten geeft af aan boeren en handelaren die zich aan die regels houden. Met die certificaten kunnen zij voedsel als 'biologisch' op de markt brengen. 

Verschillende groepen bedrijven zijn, uit frustratie, alternatieven aan het creëren voor het 'USDA Organic'-label. Dit jaar droeg Dave Chapman, die al 37 jaar biologisch boert in Vermont, bij aan het organiseren van een serie 'Protect Organic'-rallies door het hele land. Hij is ook op zoek naar andere boeren om een alternatief te ontwikkelen voor het 'USDA Organic'-label, dat volgens hem de verwachtingen van de consument tenietdoet.

Publicatiedatum: