Mededelingen

Vacatures

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

VS: Strenger toezicht USDA als gevolg van fraude met bio

Het nationale biologische programma van de USDA moet consumenten beschermen tegen voedsel dat wordt bestempeld als biologisch, maar dat niet voldoet aan de biologische normen. Dit jaar heeft The Washington Post verschillende verhalen gepubliceerd die twijfel zaaien over de authenticiteit van de producten van enkele van de grootste 'biologische' producenten van melk, eieren en geïmporteerde granen. Er is daarom een wetsvoorstel ingediend bij het congres om het budget van het biologische programma van de USDA in de komende vijf jaar te verdubbelen naar 24 miljoen dollar. 

De verantwoordelijkheid voor het reguleren van de biologische sector ligt bij de USDA. De toezichthouder bepaalt welke landbouwmethoden als biologisch gelden en certificaten geeft af aan boeren en handelaren die zich aan die regels houden. Met die certificaten kunnen zij voedsel als 'biologisch' op de markt brengen. 

Verschillende groepen bedrijven zijn, uit frustratie, alternatieven aan het creëren voor het 'USDA Organic'-label. Dit jaar droeg Dave Chapman, die al 37 jaar biologisch boert in Vermont, bij aan het organiseren van een serie 'Protect Organic'-rallies door het hele land. Hij is ook op zoek naar andere boeren om een alternatief te ontwikkelen voor het 'USDA Organic'-label, dat volgens hem de verwachtingen van de consument tenietdoet.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018