Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Op basis van biologische ingrediŽnten
Cannabis Burger bij Burgerbar Ter Marsch & Co

Burgerbar Ter Marsch & Co komt vaak in het nieuws omwille van haar burgers op basis van verrassende ingrediŽnten. Afgelopen jaar introduceerde de horecaketen de Wiedewietsaus op basis van biologische cannabis. Een ode aan Amsterdam en de Hollandse wietcultuur. Voor komend jaar hebben zij opnieuw een spraakmakende primeur: de Cannabis Burger. 

De burger is ontwikkeld door chef Olaf Oldenburg op een brioche broodje uit eigen bakkerij 'Bakkerij Ter Marsch by Edwin Klaasen'. Deze limited edition burger is vanaf dinsdag 9 januari 2018 gedurende een week te proeven bij Ter Marsch & Co in Amsterdam en Rotterdam. De introductie vindt plaats tijdens de hamburgercompetitie op maandag 8 januari 2018 tijdens de horecavakbeurs Horecava in Amsterdam.  



Sublieme ingrediŽnten

Chef Olaf Oldenburg en bakker Edwin Klaasen werken al geruime tijd samen. Al eerder ontwikkelden ze de ultieme burgerbol. Ook bij de Cannabis Burger sloegen ze de handen ineen. Deze limited edition burger wordt gemaakt met dry aged Angus Beef, Japans Wagu en langzaam gegaarde biokalfsnek op Brioche wietbroodje uit eigen bakkerij. De burger is voorzien van originele, veelal biologische ingrediŽnten zoals Hollandse kropsla, oude Remeker kaascrumble, gedroogde tomaat, zoetzure tomaat, Cornichon relish, romige limoenwietsaus en gepofte boekweit. De unieke briochebol is gemaakt van pure ingrediŽnten; tarwebloem, verse scharreleieren, roomboter en volle melk van de boer. De bol wordt verrijkt met poeder van gedroogde wietbladeren zonder THC. De gast wordt niet high van de wiet, maar wel van de zintuigprikkelende smaak.

Burgerconcept

Het burgerconcept Ter Marsch & Co werd begin 2014 gelanceerd in de Witte de Withstraat in Rotterdam. Toen tijdens de verbouwing van het pand het glas in lood raam tevoorschijn kwam met daarop Ter Marsch & Co, van oudsher een ambachtelijke Vleeschhouwerij die er ooit was gevestigd, was de naam een feit.

Kort na de opening won Ter Marsch & Co de eerste prijs voor zijn hamburgers: de Gouden Burger Spatel, op de voet gevolgd door de titels 'Beste Hamburger van Rotterdam' en 'Beste Burger van Nederland' uitgeroepen door de horecavakbeurs Horecava. Daarnaast werd het restaurant in 2015 gevraagd om deel te nemen aan de World Food Championships in Florida waar zij als 12e van de wereld eindigde.

In maart 2016 opende in hartje centrum Amsterdam een pop-up versie van Ter Marsch & Co op de hoek van de Vijzelstraat / Bloemenmarkt. Deze zaak werd door Esquire uitgeroepen tot 'Beste Burgerbar van Amsterdam.'

Voor meer informatie: 

Publicatiedatum: 22-12-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

20-4-2018 Bakwedstrijd: biologische appeltaart
16-4-2018 Prť Pain heeft uitbreidingsplannen
12-4-2018 "Biologisch brood kan ook echt lekker en betaalbaar zijn"
9-4-2018 Tritordeum bereikt ook bakkersopleiding
5-4-2018 Broer en zus bakken bio-biscuits
26-3-2018 Nieuw: raw psylliumvezels
23-3-2018 Prins Harry en Meghan Markle kiezen voor biologische bruidstaart
14-3-2018 'Jenneke bakt lekkernijen 100% biologisch'
12-3-2018 Samenwerking verbetert communicatie over bio-bakgraan
6-3-2018 "Ik kan uitslapen doordat mijn deeg 16 uur moet rijzen"
1-3-2018 Marlies Billens: "Goede biologische olijfolie werkt prima als broodverbeteraar"
28-2-2018 Wat bio-brood biologisch maakt
23-2-2018 EKO-keurmerk wordt gevierd met het Ďblije biologische worstenbroodjeí
14-2-2018 Belgische campagne voor biologische graanproducten
12-2-2018 Omzetgroei met dubbele cijfers voor Trek en Bear
30-1-2018 Oldenheimer: 100% volkomen volkoren zuurdesembrood
26-1-2018 Wessanen focust op verantwoorde tussendoortjes
8-12-2017 Biologische speculaas het hele jaar door
4-12-2017 Thedinghsweert koekjes - met zorg gebakken
1-12-2017 Bietenbrownie en wortelmuffin tegen voedselverspilling

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *