Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Klimaatneutraal ondernemen is niet ingewikkeld"

Je winkel of bedrijfspand energiezuinig maken. Als ondernemer wil je vaak wel, maar schrik je terug voor het gedoe. "Begrijpelijk, maar wel jammer en onnodig", zegt Thomas Rhee, relatiemanager voor het MKB bij Triodos Bank.
Gebouwen zoals kantoorpanden, winkels en woningen zijn volgens TNO verantwoordelijk voor zo’n 40% van de totale CO2-uitstoot. "Dat aandeel moet fors omlaag willen we de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs halen", zegt Thomas Rhee.

De mondiale CO2-uitstoot stijgt nog steeds. De stijging dit jaar was 2 procent ten opzichte van 2016, zo berekende het Global Carbon Project dat kennis over klimaatverandering bundelt en presenteert. "Vanwege de toename is het urgent om de verandering te versnellen en te investeren in energiezuinige gebouwen. Dat vinden duurzame ondernemers ook", zegt hij.

Toch staat het verduurzamen van je bedrijfspand vaak niet hoog op de agenda, merkt Rhee. "Neem biologische winkeliers. Die zijn natuurlijk vooral bezig met hun kerntaak: duurzame producten verkopen. Het uitwerken van energiezuinige investeringen in het pand lijkt soms best complex en vraagt aandacht en tijd. Maar die tijd is er vaak niet."

Rhee geeft drie tips om je bedrijfspand te verduurzamen. Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Bron: Triodos Bank
Publicatiedatum: