Mededelingen

Vacatures

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

"Liefhebbers profiteren van de voordelen van soja én haver"

Nieuw van Provamel: plantaardige variatie op yoghurt Soja-Haver

Tholen - De plantaardige variatie op yoghurt Soja-Haver is de nieuwste toevoeging aan het assortiment van Provamel. Zoals uit de naam al blijkt bevat dit plantaardige alternatief voor yoghurt naast biologische soja ook biologische haver. "Hierdoor is dit product niet alleen rijk aan eiwitten maar ook een bron van vezels. Twee belangrijke ingrediënten voor veganisten", vertelt Floris l'Ami, vertegenwoordiger bij Provamel. De eerste reacties van winkeliers en consumenten zijn positief, zo geeft hij aan. "De plantaardige variatie op yoghurt soja-haver loopt hierdoor zogezegd 'al goed mee'."
 


Volgens Floris is er bewust voor gekozen om naast soja ook haver in dit product te verwerken. "Volledige havermoutvarianten zijn qua structuur vaak minder aantrekkelijk. Door soja toe te voegen kunnen we de voor Provamel kenmerkende zachte structuur behouden. De liefhebbers profiteren meteen van de voordelen van haver en soja."
 
Eerder dit jaar introduceerde Provamel twee andere plantaardige variaties op yoghurt. Hierbij ging het om de niet alledaagse smaken 'limoen-melisse' en 'sinaasappel-rooibos'. "Dit biedt alle mogelijkheden tot variatie. We krijgen hier dan ook erg positieve reacties op, zowel vanuit winkels als vanuit consumenten."
 

Links de variant met sinaasappel-rooibos en rechts die met limoen-melisse.

Floris erkent dat de markt voor plantaardige producten sterk groeiende is. "Er komen steeds meer spelers bij, met heel veel innovaties. De markt is flink in beweging. Provamel is in 1983 begonnen, in 34 jaar werden er ruim 60 producten succesvol op de markt gezet. En in de toekomst zal dit aantal nog verder toenemen."
 
Voor meer informatie:
 
Leonie Hereijgers
Provamel
Hoge Mosten 22
4822 NH Breda
076-5967070
www.provamel.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018